Nu doar supercarurile au prețuri exorbitante: un Mercedes 300 SL Gullwing se vinde cu 1.3 milioane de euro

de Bogdan Mirică
Miercuri, 22.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes 300 SL Gullwing este una dintre cele mai dorite mașini din lume. Asta justifică și prețul său exagerat când vine vorba de o potențială achiziție.

Sunt multe mașini pe care poți plăti peste un milion de euro și nu sunt supercaruri create de Pagani, Ferrari sau Lamborghini. De obicei este vorba despre acele mașini care vin cu o tradiție impresionantă în spate și au fost restaurate la perfecție.

Este și cazul unui Mercedes 300 SL Gullwing, celebrul model german intrat în producție în 1953. Exemplarul despre care vorbim azi este unul dintre primele 167 construite și urmează să fie scos la licitație de RM Sotheby's în martie.

Mașina i-a aparținut fostului președinte al grupului de pasionați Gullwing și a trecut prin mai multe restaurări complete. În 2007 șasiul a fost restaurat complet, iar în 2009 motorul cu șase cilindri în linie de 3.0 litri a fost reconstruit. O mulțime de documente și fotografii pot garanta istoricul mașinii.

Esential 1.3 milioane de euro ar urma să coste exemplarul Mercedes 300 SL Gullwing.
La nivel exterior, exemplarul 300 SL vine cu o culoare de caroserie albastru închis, cu jante Rudge în aceeași nuanță.
Vine la pachet cu un radio Becker și cu un set de valize Taris Charysyn. Interiorul vine cu o tapițerie din piele de culoare maro și un volan din lemn.

Exemplarul Mercedes 300 SL Gullwing va fi scos la licitație în data de 10 martie, iar specialiștii estimează că prețul său va ajunge undeva între 1.2 și 1.4 milioane de dolari, echivalentul a 1.15 și 1.3 milioane de euro.

Comentarii (6)

  • Nu doar supercarurile?
    pai asta ce e ?
    nu cumva unul dintre primele supercaruri?
    13 0
  • rotila
    gullwing a fost supercar la vremea lui si asa a ramas.
    faptul ca nu se devalorizeaza in timp este unul din criteriile de apreciere a unei masini.
    9 0
  • @sad @rotila: subscriu. Pana si in ziua de azi masina e o aparitie senzationala chiar daca doar in poze pt. mine... Nu am avut ocazia sa o vad "pe viu".
    4 1
  • babacloanta
    Eu am vazut una la muzeul din Stuttgart si una in Sibiu...am ramas masca. Ce forme...ce linii...o adevarata masina de colectie. Un vis.
    3 1
  • Merita...e o masina speciala care nu se va mai produce niciodata !
    Eu am doua modele preferate de la Mercedes....unul vechi si unul modern. 500K Cabrio Saoutchik 1935 (merge si un 540 K) si SLR McLaren silver ! Restu sunt restu pt. mine de si SL-urile pana in R129 inclusiv au fost superbe si imi plac si ele.
    3 3
  • @Bogdan Mirica

    Mercedes 300 SL Gullwing nu era la momentul lansarii un supercar?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru