O lume fără taximetrişti: GM va dezvolta o flotă de maşini autonome pentru rivalul Uber

de Daniel Popescu
Luni, 04.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors va realiza o flotă de maşini autonome pentru Lyft, rivalul serviciului de ride-sharing Uber în Statele Unite, ceea ce va conduce în cele din urmă la eliminarea şoferilor.

Credem că afacerea noastră şi mobilitatea personală se vor schimba în următorii cinci ani mai mult decât în următorii 50.

Dan Ammann
Presedinte GM
Vin vremuri grele pentru persoanele care câştiga bani din servicii de taximetrie sau de ride-sharing precum Uber. După apariţia informaţiilor că Google va lansa un serviciu de ride-sharing cu maşini autonome, iată că nici constructorii auto tradiţionali nu stau departe de acest domeniu.

General Motors a anunţat încheierea unei alianţe cu Lyft, principalul rival Uber în Statele Unite, pentru realizarea unei flote de maşini autonome. Constructorul american nu a dezvăluit ce fel de maşini vor intra în reţea, nici numărul acestora sau anul în care flota va deveni disponibilă pentru utilizatorii Lyft, însă motivaţia din spatele acestui proiect este simplă: "Credem că afacerea noastră şi mobilitatea personală se vor schimba în următorii cinci ani mai mult decât în următorii 50", explică Dan Ammann, preşedintele GM.

Introducerea maşinilor autonome în cadrul unor astfel de servicii va elimina practic şoferii şi va schimba radical modul de funcţionare al pieţei de taximetrie şi ride-sharing.

Pe lângă alianţa pentru dezvoltarea maşinilor autonome, General Motors va investi 500 de milioane de dolari în Lyft în schimbul unui pachet de aproape 10% din acţiuni. Prin aceasta achiziţie de acţiuni, GM se asigură practic că va avea un cuvânt de spus în deciziile majore ale companiei.

Lyft a fost fondată în 2012 de doi antreprenori americani şi operează în circa 60 de oraşe din SUA.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru