Oficialii Tesla Motors, trași de urechi de autoritățile americane: au încercat să ascundă defecte prin înțelegeri confidențiale semnate cu clienții

de Mircea Meşter
Vineri, 10.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O serie de probleme la nivelul suspensiilor unor exemplare Model S au fost reparate gratuit de Tesla în schimbul păstrării confidențialității din partea clienților. Autoritățile americane susțin că mișcarea e una "problematică".

Nicio zi fără Tesla Motors. După ce ieri am aflat opinia lui Sergio Marchionne cu privire la modelul de business promovat de Tesla, veștile care vin astăzi din Statele Unite cu privire la compania americană nu sunt deloc unele pozitive. Conform unui comunicat publicat de NHTSA, organizația care supraveghează siguranța din trafic în SUA și care emite ordinele de recall, compania Tesla Motors este acuzată pentru faptul că le-a oferit posesorilor lui Tesla Model S un contract de confidențialitate în cazul unor reparații la nivelul suspensiilor. În schimbul semnăturii clientului, Tesla Motors repara gratuit problema, iar posesorul se angaja că nu va anunța o terță parte despre această înțelegere.

Mișcarea făcută de Tesla este "problematică", spun cei de la NHTSA, în condițiile în care clienții nu mai au libertatea de a anunța autoritățile cu privire la orice problemă tehnică care ar putea avea caracter general și care ar putea duce ulterior, după analizele inginerilor, la o rechemare în service

"NHTSA a informat imediat Tesla Motors că orice formulare care implică împiedicarea clienților de a contacta agenția este inacceptabilă.

NHTSA se așteaptă ca Tesla să elimine aceste formulări", a declarat Bryan Thomas, purtătorul de cuvânt al NHTSA.

Conform modelului de înțelegere (denumit oficial Goodwill Agreement) pe care Tesla Motors l-a înaintat către cel puțin 3 clienți, aceștia se obligă "să păstreze confidențiale suma alocată de Tesla prin contract pentru reparație, termenii înțelegerii și incidentele sau cererile legate care duc sau care sunt legate de contract". Contractul oficial poate fi consultat în întreaga sa formă aici.

Deși contractul în schimbul căruia clienților le erau reparate suspensiile nu specifică clar interzicerea comunicării problemei tehnice în sine către NHTSA, autoritățile americane consideră că o astfel de înțelegere ar bloca comunicarea normală pe care o au cu clienții care sunt puși în fața unor probleme tehnice.

UPDATE: Reacția Tesla Motors

Tesla Motors a reacționat printr-un comunicat oficial în tentă ostilă în care compania susține că va schimba modelul de contract pe care-l semnează clienții care acceptă reparații gratuite în afara garanției, dar că intenția sa nu a fost aceea de a ascunde de NHTSA eventuale defecte. Mai mult, compania susține că problema la nivelul suspensiilor de la care a pornit întreaga discuție este una punctuală și "anormală", nefiind înregistrate mai multe cazuri. 

Comunicatul semnat de "Echipa Tesla" sugerează faptul că vina pentru probleme de rugină survenite la nivelul suspensiei exemplarului Model S care a cauzat discuția aparține mai degrabă mediului în care proprietarul a condus mașina, explicând în detaliu faptul că, în momentul în care a ajuns la service, Model S era "acoperit cu praf" din cauza "drumului pietruit" pe care proprietarul mașinii îl accesează pentru a ajunge acasă.

Tesla nu ezită nici să treacă peste uzanțele de comunicare ale unei companii, numindu-l ironic pe autorul articolului de la care a pornit toată povestea "un suflet bun" care a încercat să atace anterior compania americană, eventual cu .

În sfârșit, comunicatul Tesla Motors, care poate fi citit în întregime aici, susține că "nu există nicio companie auto la nivel mondial care ține mai mult la siguranță decât Tesla".  

via Autmotive News (înreg.)

Comentarii (15)

  • Asteptam fanul nissan sa ne spuna(minta) cum sta treaba.
    Mai nou si Mircea are ceva cu Tesla. Urata treaba!!
    17 29
  • mircea
    @vianu
    Huh?
    18 11
  • iarasi stire despre Tesla?
    INCREDIBIL !!!!
    10 1
  • pare ca Tesla Motors se afla ca intr-un carusel in ultima perioada, cand bune, cand rele, numa' sa nu ameteasca sau sa i se faca rau.
    9 2
  • Rezultatul e unul singur: publicitate "all the way" pentru Tesla.
    13 0
  • @ Mircea

    Era doar o ironie din partea lui @vianu, doar că mai exagerează cu finețea!
    7 4
  • Fanul sau fanii Nissan? Nu conteaza. Aici nu-i vorba de Nissan. Aici e vorba de a arata mizeria ascunsa sub pres. Faptul ca nu convine unora, asta-i altceva. Intotdeauna va fi de vina "fanul" Nissan, Bau-Bau sau Zana Maseluta.
    20 5
  • mircea
    @dan_grc
    La ce discuții am avut în ultima perioadă pe aici, suflu și-n iaurt :)
    10 4
  • "Comunicatul semnat de "Echipa Tesla" sugerează faptul că vina pentru probleme de rugină survenite la nivelul suspensiei exemplarului Model S care a cauzat discuția aparține mai degrabă mediului în care proprietarul a condus mașina, explicând în detaliu faptul că, în momentul în care a ajuns la service, Model S era "acoperit cu praf" din cauza "drumului pietruit" pe care proprietarul mașinii îl accesează pentru a ajunge acasă."

    Mda.

    Mai pe sleau, asta inseamna ca trebuie tratate ca niste bibelouri, nu ca niste automobile. Deplasarea se va face numai pe alei rezidentiale si asfalt fin, abia turnat.
    Orice alte exploatari "abuzive" precum circularea pe timp ploios, pe drumuri denivelate sau mai grav, iesiri in afara carosabilului pentru satisfacerea nevoilor fiziologice, sunt strict interzise si duc automat la scoaterea din garantie. Bravo Tesla ! Cata nesimtire au clientii astia !

    Serios acum... Somnul ratiunii naste monstri !
    15 8
  • ...... si usor-usor, se sparge balonul tesla :)
    10 8
  • Alta INSULTA
    Fiti atenti ce insulta pentru toti constructorii traditionali ce contribuie de mai bine de un secol prin numeroase inventii la siguranta auto:

    Tesla Motors susține că "nu există nicio companie auto la nivel mondial care ține mai mult la siguranță decât Tesla"

    Cum e posibil ca o companie internationala sa vina cu asemenea declaratii atat de revoltatoare, venite parca de pe alta planeta?
    11 7
  • Se putea sa nu aibe si Tesla probleme ? Sa mai spuneti ca se fabrica masini in ziua de azi! Rable din fabrica ....
    2 2
  • Adevarul este ca am o "consateanca" cu Modelul S . A trecut peste un bumper montat la oficiul postal cu 50km/h fara nicio greatza.
    5 5
  • Care siguranță?!
    Among the criticisms, scientist Andrew NG said that it was “irresponsible” for Tesla to ship the Autopilot and BMW’s CEO compared the system to an unreliable app. Now Volvo R&D Chief takes swipes at Tesla’s Autopilot, implies Musk is lying about safety.

    sursa:electrek
    7 2
  • razvanis
    Nici o companie nu tine mai mult la siguranta, exact, de aia dai drumul pe piata modului autonom fara sa-l testezi suficient.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru