Opel Astra OPC Extreme anunţă cea mai performantă versiune a lui Astra din istorie

de Sebastian Toma
Joi, 30.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel va aduce la Geneva un studiu numit Astra OPC Extreme, care ne prezintă cea mai performantă versiune de stradă a lui Astra făcută vreodată. Modelul prefigurează o versiune de producţie, care va fi construită în serie limitată.

Esential 280 CP dezvoltă motorul 2.0 Turbo al versiunii standard a lui Opel Astra OPC.
Opel Astra OPC, cel mai puternic hot-hatch prezentat de marca germană, va primi o versiune mai performantă la Salonul Auto de la Geneva. Aceasta se numeşte OPC EXTREME şi vine ca un succesor al conceptului Astra OPC X-treme din 2002. Spre deosebire de exponatul prezentat în urmă cu 12 ani, Opel va oferi pe piaţă o versiune de serie a modelului, care va avea drept de circulaţie pe drumurile publice şi va fi construită în serie limitată. Viitorul Astra OPC Extreme va fi un derivat direct al lui Astra OPC Cup, folosit în campionatul Nürburgring Endurance Championship (VLN), urmând să aibă scaune de competiţie, centuri de siguranţă cu şase puncte şi rollcage-ul nu este exclus. Pe deasupra, Opel anunţă numeroase componente din fibră de carbon, care vor reduce semnificativ masa modelului.

Opel Astra Cup, inspiraţia pentru viitorul Astra OPC EXTREME.

STANDUL OPEL DE LA GENEVA 2014

Urmareste Automarket
Cei de la Opel vor veni la Salonul Auto de la Geneva cu versiunea de serie a lui Adam Rocks, inspirată de conceptul cu acelaşi nume.
Pe lângă aceasta, standul va include şi Adam S, model despre care vom afla mai multe informaţii la momentul lansării. Noutăţile nu se opresc aici, spun reprezentanţii mărcii germane, urmând să fie prezentate şi noi motorizări care vor echipa modelele de serie începând cu anul curent.

În ceea ce priveşte motorizările aşteptate din partea Opel, ne gândim la 1.0 SIDI Turbo, un motor pe benzină cu trei cilindri cu care germanii speră să se ridice cel puţin la nivelul concurenţei deja lansate pe piaţă şi să aducă o gură de aer proaspăt în gamă. Ştim deja că prima apariţie a noului 1.0 SIDI Turbo va avea loc în 2014 sub capota lui Opel Adam într-o versiune de 115 CP, iar prezenţa acesteia în standul de la Geneva 2014 nu ar fi o surpriză.

OPEL ADAM ROCKS - VERSIUNE DE SERIE CONFIRMATĂ

Când au prezentat conceptul Adam Rocks, cei de la Opel ne-au spus că modelul de segment A are caroseria înălțată cu 15 mm faţă de standard, respectiv cu 20 de mm mai lată, pentru a sublinia mai bine aspectul de crossover. Look-ul exterior al conceptului era completat de jante de 18 inch și de lumini LED sub formă de bumerang, inserate la nivelul proiectoarelor. În spatele jantelor colorate se ascund discuri de frână Brembo. Acoperișul rabatabil din pânză poate fi acționat din telecomandă. El se pliază până în dreptul montanților C și permite crearea senzației unui automobil cabrio, soluţie tehnică aleasă de Citroen şi de Fiat pentru versiunile decapotabile ale modelelor DS3, respectiv 500.

Conceptul Opel ADAM Rocks va primi o versiune de serie.
În imagine, observăm conceptul, inspirat puternic de Adam-ul standard.

Opel Adam Rocks: am văzut pe viu conceptul din care se va naşte viitorul Adam Cabriolet

Comentarii (2)

  • O veste foarte buna. dE fapt concurenta ar fi trebuit sa raspunda celor 300 cp ai lui Golf R. Nu pot avea decat cuvinte de lauda pentru Opel. Succese si sa auzim numai de bine !
    14 7
  • augustus
    Offtopic: Cred ca, daca ar exista "Zmeura de aur" in industria auto, putine modele din gama vw ar rata premierea.... la diferite categorii!
    On: Arata superb jucaria si comparatia cu vw nu este magulitoare in ceea ce priveste forma, dimpotriva!
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru