Opel introduce în 2013 un nou motor pe Astra şi Insignia: 1.6 Turbo de 170 şi 200 CP

de Mircea Meșter
Miercuri, 10.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Actualul 1.6 Turbo de 180 CP din gama compactă şi medie a celor de la Opel va fi înlocuit în 2013 de un motor complet nou. Acesta are performanţe mai bune, consum mai bun şi a fost construit de la zero.

Opel a prezentat astăzi, cu ocazia unui eveniment tehnologic care are loc anual în Aachen, Germania, un nou motor care va fi implementat în scurt timp pe gama compactă şi medie a constructorului german. Este vorba de noua generaţie a motorului de 1.6 litri Ecotec Turbo, care beneficiază de injecţie directă prin tehnologia SIDI (Spark Ignition Direct Injection).

Conform datelor oficiale anunţate de Opel, noul motor este complet retehnologizat şi construit de la zero. Disponibilă în două versiuni de putere (EcoTurbo de 170 CP şi Performance Turbo de 200 CP), unitatea germană reuşeşte să scadă consumul cu 13% faţă de actualul 1.6 Turbo de 180 CP disponibil pe Astra şi Insignia. În versiunea de performanţă, motorul german vine cu reprize net îmbunătăţite, plaja critică 80-120 km/h fiind acoperită într-un timp cu 20% mai scurt decât până acum. 

Noul motor, care a fost dezvoltat la centrul Opel de la Russelsheim, va intra în dotarea modelelor Opel la începutul anului 2013, acesta urmând să fie produs din ianuarie la uzina pe care GM a deschis-o recent la Szentgotthard, Ungaria.

via Autopresse 

Comentarii (6)

  • Suna bine. Sper sa-l preia si Chevrolet.
    Deja visez la un Cruze cu acest motor.
    10 3
  • Pacat ca la bozgori se poate construi ceva iar la noi nu.....! Si asta din cauza faptului ca nu avem infrastructura necesara insa nu ne lipsesc pi..ele cu X5, Cayenne sau Q7!
    P. S. Noul motor pare cel putin interesant, chiar foarte interesant!
    21 2
  • antonny
    mai bine ar muncii sa nu mai dea la fraieri motorul de 1.4 16v 101 cp cu atatea probleme ....
    5 8
  • @Mafia ... uita-te la "galbejitele" tale si apoi vorbeste ! nu vezi ca marca ta favorita are acum o alta belea de "doar" 7.4 milioane vehicule ? ce sa mai zicem de Honda si altii ..... daca vrei sa scri ceva ,.... scrie dar sa fie ceva util .... daca nu, ar fi mai politicos sa te abtii ! motorul asta e o bijuterie tehnica .... pacat ca cei de la opel concep si jmecherii de la gm iau de-a gata munca lor ....
    8 9
  • @Mafia
    opel mi se pare marca anului in europa ca inovatii tehnice cat si de design . felicitari ! degeaba se agita gibonii ca mafia care a primit de la tacsu o mazda din 1980 si gata a devenit fan pupincurist declarat al galbejitelor...si dusman inutil al celorlalte....esti penibil rau tati....la cat mai multe pnibilitati iti urez :)
    17 12
  • Giga Motors
    Incep si eu sa dau tot mai mult credit motorizarilor turbo pentru modelele curente. GM a initiat supraalimentarea in domeniul autoturismelor acum 50 de ani, dar, cu timpul, a folosit-o numai sporadic, desi meseriasii de la Garrett ii stateau sub nas. In ultimii 20 de ani, Saab a fost entitatea care a salvat aparentele turbo in cadrul corporatiei, dar, de acum incolo, Opel (in Europa) si Buick (in SUA si China) vor face din "turbocharge" o ideologie proprie si triumfatoare pentru GM. @nemo, sforile tehnice si tehnologice la Opel le trage......GM Europe, deci GM n-are cum sa fure de la GM. Dar ce zici de faza urmatoare: daca ridici capota unui Cadillac mai vechi, gasesti o inscriptie pe blocul motor de genul "Built for Cadillac by General Motors"......Ti-am dat doar un exemplu concludent. Si eu mai injur cartierul general din Renaissance Center, dar ma focusez pe aspectele realmente incriminabile. Cat despre motorul din articol, ar putea figura cu brio la......raliuri, dar, din pacate, GM nu agreeaza WRC (iata o critica justa ! ).
    14 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru