Opel Zafira Tourer primeşte motorul 1.6 SIDI Turbo de 200 CP

de Sebastian Toma
Joi, 17.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel Zafira Tourer va deveni cel mai puternic monovolum compact din lume odată cu disponibilitatea motorului 1.6 SIDI Turbo de 200 CP. Noua motorizare va fi oferită începând cu luna viitoare.

Esential 7 litri la sută este consumul mixt al noii motorizări din gama Zafira Tourer.
Opel Zafira Tourer va fi oferit alături de o motorizare de 200 CP începând de luna viitoare. Odată cu introducerea motorizării 1.6 SIDI Turbo de 200 CP în gamă, Zafira Tourer se va mândri cu titlul de cel mai puternic monovolum compact oferit pe piaţă, pe lângă faptul că noua versiune de motorizare reprezintă cel de-al patrulea propulsor întrodus în ultimul an în această gamă. În standard, unitatea 1.6 SIDI Turbo vine în compania unei transmisii manuale cu şase trepte, revizuită la rândul său odată cu lansarea pe piaţă. Cuplul maxim livrat de motorul otto cu patru cilindri în linie este de 300 Nm în regim de overboost, cu 20% mai mare decât cel al celui mai apropiat rival.

Cea mai puternică versiune a lui Zafira Tourer se mândreşte cu un timp 0-100 km/h de 8.9 secunde şi o viteză maximă de 225 km/h.

Consumul mixt al acestei versiuni este de 7.0 litri la sută, în timp ce emisiile de CO2 sunt de 164 de grame pe kilometru. Repriza 80-120 km/h în treapta a cincea este realizată în doar 8.3 secunde, spun cei de la Opel. Motorizarea se mândreşte şi cu un nivel ridicat de rafinament şi elasticitate, cei de la Opel punând accentul pe aceşti factori în detrimentul livrării unui nivel de putere cât mai ridicat.

Urmareste Automarket
Noua versiune de motorizare a lui Zafira Tourer se distinge printr-un set de evacuări duble, inscripţii "Turbo" de culoare roşie pe caroserie şi o gamă de jante din aliaj cu dimensiuni de la 17 la 19 inch.
Până la motorizarea 1.6 SIDI Turbo de 200 CP, cel mai puternic Zafira Tourer era echipat cu un motor 2.0 BiTurbo CDTI de 195 CP şi 400 Nm. Spre comparaţie, această versiune asigură un sprint de la 0 la 100 de km/h în 8.9 secunde şi o viteză maximă de 218 km/h. Totodată, Zafira Tourer poate accelera de la 80 la 120 de km/h în treapta a cincea de viteză în 8.5 secunde, cu 0.2 secunde mai lent decât cel mai puternic "benzinar". Versiunea 2.0 BiTurbo CDTI a monovolumului păstrează o valoare medie a consumului de 5.6 litri la sută.

Via Opel

Comentarii (5)

  • acceleratia nu este cam lenta pentru 200 CP?...nu stiu din ce cauza dar am observat ca modelele de la Opel au timpi de acceleratie cam lenti raportat la puterea motoarelor, in comparatie cu rivalii.
    8 2
  • @creative

    Asa este. Ai perfecta dreptate. Majoritatea modelelor Opel au o problema in a pune puterea pe asfalt.
    8 3
  • faina mai ales cand ai doi copii
    7 0
  • In general Opel are acceleratii mai lente in comparatie cu rivalii pentru ca sunt mai grele. Am citit de curand un articol in care se descria un pic planul de viitor al Opel referitor la noile motoare si noile platforme, mult mai usoare si mai rezistente. Sa vedem cu ce o sa vina... competitia e stransa.
    Iar Zafira mi se pare cel mai reusit model de la Opel.
    4 0
  • opel sta mai prost la performante pentru ca au masini foarte grele, daca ar rezolva problema asta (in genul MQB) le-ar creste foarte mult vanzarile, acum toata gama opel arata foarte foarte bine, dpmdv adam, corsa, astra, zafira si insignia arata cel mai bine din clasele lor, sau sunt cel putin in top 3. motoarele sunt bune, le lipseste o cutie automata competitiva si mai trebuie si marketing
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru