Parcarea, cea mai mare problemă la volan. Petrecem zilnic 20 de minute căutând un loc potrivit

de Bogdan Mirică
Vineri, 20.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiu publicat recent arată că pierdem foarte mult timp căutând un loc de parcare. Situația va deveni dramatică în următorii ani, când numărul mașinilor va crește.

De cele mai multe ori, după ce mulțumim cerului pentru că am evitat un trafic infernal, ne lovim de o altă problemă: parcarea. Chiar și în zilele mai puțin aglomerate ea poat fi considerată o problemă, mai ales într-un oraș ca București, unde parcările sunt insuficiente, iar marcarea lor este, de multe ori, problematică.

Sute de mii de oameni se confruntă cu această neplăcere în toate colțurile Europei. Un studiu recent a arătat că majoritatea oamenilor petrec aproximativ 20 de minute căutând un spațiu de parcare. Asta înseamnă că 30% din populația Europei se străduie în orice moment al zilei să găsească un loc de parcare.

Timpul va crește vertiginos în următorii ani, având în vedere că un studiu al Națiunilor Unite arată că până în 2050 aproximativ 65% din populația globului va concentrată în zona urbană.

Esential 20 de minute petrecem în fiecare zi căutând un loc de parcare.
În orașe civilizate ca Barcelona, se găsesc însă soluții.
SEAT a venit recent cu una. Este vorba despre o aplicație de mobil, care se numește Parkfinder și care te poate ajuta să parchezi în orașul lui Gaudi. Mulțumită datelor culese de platforma Barcelona iCity, șoferul trebuie să indice doar destinația finală, iar aplicația caută un loc potrivit în zonă. Aplicația merge și atunci când șoferul se hotărăște că are nevoie de parcare fără să fi ales în prealabil o destinație.

Parkingfinder ar urma să fie un ajutor real pentru găsirea unui loc, dar și pentru a fluidiza traficul, de multe ori gâtuit de un șofer care își caută cu disperare parcare.

via Seat

Comentarii (3)

  • daniel
    20 min pe zi (24 ore) inseman ca ca in orice moment 1.38% din populatia europei se straduie sa gaseasca un loc de parcare.. departe de 30%
    4 0
  • someone
    mi-a placut experimentul ( si in acelasi timp SOLUTIA ) celor de la Hyundai parca, cu gasitul locurilor de parcare libere in marile parcari ale mall-urilor. echipamentul necesar era doar niste baloane legate cu ata. cautati pe iutub sa vedeti cat de simpla si eficienta e solutia
    2 0
  • Hunter
    Nu doar parcarea e o mare problema in marile orase ci si cei care parcheaza. Cei care habar nu au sa parcheze intre 2 linii (oare ce naiba poate fi asa de greu ?!), cei care intr-un spatiu in care ar intra 2 masini de exemplu, sunt nesimtiti si nu se gandesc si la altii si parcheaza oarecum pe mijloc sau cum opresc asa lasa masina (mai stramba, mai de-a latu) si urmatorul nu mai are si el loc....adica lipsa de simt civic. Aceste 2 aspecte care tin de nesimtire si lene de a mai face cateva manevre sa pui masina corect ne fac viata si mai grea in Romania. Ca la modul general, privind lucrurile, masinile sunt tot mai multe si cautam parcari tot mai mult e o chestie....dar mai intervine si nivelul de civilizatie.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru