Feedback

Parisul vrea să interzică circulația mașinilor în centrul orașului în fiecare duminică: zona va deveni pietonală

Publicat Joi, 15.11.2018
de Daniel Popescu
Comenteaza 0
Parisul vrea să interzică circulația mașinilor în centrul orașului în fiecare duminică: zona va deveni pietonală - Poza 1
Primarul Parisului intenționează să interzică circulația în centrul orașului în fiecare zi de duminică, pentru ca zona respectivă să devină exclusiv pietonala.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Parisul s-a remarcat în ultima perioadă printr-o serie de măsuri care vizează limitarea drastică a circulației mașinilor, ca urmare a poluării excesive.

Cea mai recentă propunere vine din partea primarului Anne Hidalgo, care anunță că studiază posibilitatea de a interzice circulația mașinilor în centrul orașului în fiecare duminică. În prezent, circulația mașinilor este interzisă în zona respectivă doar în ultima zi de duminică a fiecărei luni, iar măsura s-a dovedit a fi una apreciată.

În plus, există o propunere ca pietonii să poată apela la shutlle-uri autonome pentru a circula mai rapid dintr-o parte în alta a centrului orașului.

"Primarii din arondismentele 3 și 4 au propus ca inima Parisului să devină pietonală și să implementăm shutlle-uri autonome care să conecteze cele patru arondismente centrale. Am decis să studiez această propunere și am un sprijin puternic din partea locuitorilor", a declarat ea.

În schimb, unii primari din arondismente critică propunerea, pe care o consideră "populistă" cu scopul de a câștiga voturile locuitorilor din centrul orașului.

Noua propunere vine la scurt timp după ce Parisul a anunțat că va lansa în septembrie 2019 un serviciu de închiriere cu o flotă de 10.000 de biciclete electrice pentru a reduce poluarea și traficul. Bicicletele vor fi disponibile pentru o chirie de circa 40 de euro pe lună, în condițiile în care o bicicletă electrică costă în Franța 1.500 - 2.000 de euro, echivalentul utilizării noului serviciu pe o perioadă de 4-5 ani.

Via Caradisiac


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru