Pe cont propriu: Tesla lucrează la un procesor propriu care să grăbească dezvoltarea mașinilor autonome

de Petre Barac, Foto: Tesla
Joi, 21.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul de mașini electrice Tesla lucrează în prezent la o nouă tehnologie proprie prin care mașinile sale să devină complet autonome.

Anul trecut, Tesla a anunțat că toate mașinile produse de acum înainte vor fi echipate cu un pachet tehnologic capabil să le permită rularea autonomă în 2017.

La promisiunile companiei se adaugă acum încă un element prin care Tesla încearcă să devină primul constructor din lume care produce o mașină capabilă să se conducă singură.

Potrivit publicației CNBC, Tesla colaborează în prezent cu AMD ca să obțină un nou procesor care să le permită mașinilor mărcii o rulare complet autonomă.

Proiectul este deosebit de important având în vedere că Tesla a implicat peste 50 de angajați în dezvoltarea lui. Americanii sunt hotărâți să obțină un procesor propriu și să-și reducă dependența față de alte companii. De aici și parteneriatul cu AMD, care își pune expertiza la dispoziție pentru finalizarea proiectului.

Presa internațională susține că Tesla a primit deja primele prototipuri ale noului procesor, iar acum se află în perioada de testare.

CEO-ul Elon Musk a promis recent că primele mașini complet autonome vor fi disponibile începând cu anul 2019. În prezent, mașinile Tesla utilizează procesoare Nvidia ca parte a modului Autopilot.

Anterior, compania lucrase cu Mobileye, dar colaborarea a fost ruptă în urma unor neînțelegeri între cele două părți.

Via CNBC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru