Peugeot confirmă planurile pentru electrificare: 208 şi 2008 vor primi versiuni electrice, iar 3008, 5008 şi 508 vor fi hibride

de Daniel Popescu
Luni, 03.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot şi-a definitivat strategia pentru electrificarea gamei de modele până în 2020: 208 şi 2008 vor avea versiuni electrice, în timp ce 3008, 5008 şi 508 vor primi şi variante hibride.

La sfârşitul lunii mai, Grupul PSA Peugeot Citroen anunţa o serie de planuri ambiţioase pentru viitor, care prevedeau lansarea a nu mai puţin de 4 modele electrice şi 7 hibride până în 2021.

La vremea respectivă, grupul francez nu intrase în detalii cu privire la modelele electrificate în rândul celor doi constructori, însă Peugeot a oferit o serie de amanaunte interesante cu ocazia Salonului Auto de la Paris.

Astfel, modelul de clasă mică 208 şi crossover-ul 2008 vor primi versiuni electrice, întrucât ambele utilizează platforma CMP care permite integrarea acestei tehnologii. În schimb, modelul de clasa D 508 şi SUV-urile 5008 şi 3008, care anterior erau considerate monovolume, vor primi versiuni hibride, pe baza platformei EMP2.

Urmareste Automarket
Toate aceste modele electrificate vor deveni disponibile pe piaţă în cel mult 4 ani, potrivit oficialilor francezi.
"Peugeot va fi pregătită în 2019/2020", afirmă Jean-Philippe Imparato, directorul de brand al Peugeot.

Pe de altă parte, Peugeot rămâne fidelă şi propulsiilor tradiţionale, cu atât mai mult cu cât acestea se bucură de succes. De altfel, jumătate dintre unităţile vândute de Peugeot au motorizare diesel, motiv pentru care aceasta va rămâne importanta în planurile de viitor ale companiei.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • stirile astea cu "pana in anul 2020"vor sa faca nu stiu ce sunt aiurea.Nimeni nu stie ce face concurenta,ce descoperiri se vor face.....sau ce razboi v-a fi. Oricum de la francezi ne asteptam la alectrice scumpe,,,ba chirie pe baterii, ba kw scump de la RENEL..)))
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru