Porsche 911 trece la motorizările turbo pentru aproape toată gama odată cu noua generaţie

de Sebastian Toma
Marti, 20.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aproape toate versiunile următoarei generaţii a lui Porsche 911 vor avea motoare turbo, declară Wolfgang Hatz, şeful departamentului de produs al mărcii germane.

Esential 2020 este anul în care este aşteptat debutul versiunii hibride a lui Porsche 911.
Porsche a decis să supraalimenteze aproape toate versiunile lui 911 odată cu debutul următoarei generaţii, titrează britanicii de la Autocar în urma unui interviu cu un oficial al mărcii germane. Iniţial, vestea că Porsche 911 va avea aproape toate motorizările supraalimentate în cazul generaţiei 2016 a modelului era doar un zvon, dar Wolfgang Hatz, şeful departamentului de produs al companiei, a confirmat că acest lucru se va întâmpla. Toate versiunile lui 911 cu excepţia lui GT3 RS vor avea motoare turbo. Schimbarea este importantă, din moment ce vorbim despre un model cu o istorie de peste 50 de ani în spate în care a avut motorizări aspirate de excepţie şi câteva variante turbo ieşite din comun.

Transformarea gamei 911 la motorizările turbo este necesară din motive de emisii de CO2, normele europene fiind din ce în ce mai stricte şi afectând şi modelele care nu ating sute de mii de unităţi vândute pe an.

Cei de la Porsche şi-au propus să reducă emisiile de CO2 ale modelelor din gamă într-un ritm mai rapid decât cel al industriei şi facă acest lucru pentru fiecare model nou pe care îl lansează. Emisii mai reduse de CO2 înseamnă şi un consum mai scăzut de carburant, ceea ce echivalează cu mai mulţi kilometri parcurşi de proprietar cu aceeaşi cantitate de combustibil, un câştig mai importat decât economia la pompă, mai puţin importantă pentru şoferul unei maşini din acest segment.

Urmareste Automarket
Următoarea generaţie a lui Porsche 911 va primi şi o versiune hibridă până la sfârşitul acestui deceniu, afirmă Hatz. Oficialul mărcii Porsche este convins modelele 918 Spyder şi 919 sunt o dovadă a cunoştinţelor şi a expertizei companiei în acest domeniu, pe lângă actualii săi hibrizi din ofertă.
Debutul variantei hibride a lui 911 este aşteptat undeva în anul 2020, cu exact un an înainte ca Uniunea Europeană să introducă noile sale reglementări în materie de emisii de CO2.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Deci actuala generatie de 911 va fi foarte cautata intradevar, mai ales fiind si foarte reusita, fiind ultima cu motoare aspirate.
    8 2
  • vom avea oare Porsche cu motoare de 2l, fie ele si turbo?
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru