Porsche a prezentat noul 718 Cayman GT4 Clubsport: suspensie preluată de la 911 GT3 Cup și portiere fabricate dintr-un amestec de fibre organice

de Cornel Șocariciu
Luni, 07.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a prezentat versiunea de circuit 718 Cayman GT4 Clubsport. Modelul constructorului german are un motor boxer cu 6 cilindri de 3.8 litri care produce 425 CP și 425 Nm. Prețul de pornire este de 134.000 de euro fără taxe.

În 2015, Porsche a prezentat versiunea de circuit Cayman GT4 Clubsport. În scurt timp, modelul dezvoltat de constructorul german a devenit un succes, iar până la finalul anului trecut au fost produse și livrate 421 de exemplare.

Acum, nemții prezintă noul 718 Cayman GT4 Clubsport, model care va fi disponibil în două versiuni. Varianta de bază se numește "Trackday" și, conform reprezentanților Porsche, a fost concepută pentru piloții amatori care vor să participe în competiții de circuit fără să fie nevoiți să investească sume colosale în motorsport. Cea de-a doua versiune poartă numele de "Competition" și se adresează echipelor private care își doresc să facă performanță în cursele din categoria GT4.

Din punct de vedere estetic, noul 718 Cayman GT4 Clubsport integrează o serie de elemente de design dezvoltate special pentru circuit. Nemții vin cu prize de aer ceva mai mari, cu spoilere modificate și cu un difuzor spate nou. De asemenea, nemții spun că portierele și aripa spate sunt fabricate dintr-un amestec de fibre organice de in și cânepă.

Reprezentanții producătorului german spun că acest material oferă performanțe similare (masă și rigiditate) cu cele ale fibrei de carbon.

Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport mizează pe același motor boxer cu 6 cilindri de 3.8 litri care produce 425 de cai putere, cu 40 CP mai mult față de versiunea pe care o înlocuiește. Cuplul motor ajunge la 425 Nm, iar resursele sunt transmise către puntea spate cu ajutorul unei cutii de viteze cu șase trepte și dublu ambreiaj.

Sistemul de frânare a fost și el revizuit, în timp ce o serie de elemente de la nivelul suspensiei au fost preluate de pe versiunea 911 GT3 Cup. Conform oficialilor Porsche, noul 718 Cayman GT4 Clubsport are o masă totală de 1.320 de kilograme.

La interior, clienții vor găsi scaune de competiție cu centuri cu prinderi în șase puncte, un rollcage și un sistem pentru stingerea incendiilor.

Prețul de pornire pentru versiunea "Trackday" este de 134.000 de euro, în timp ce pentru varianta "Competition" clienții vor avea de scos din conturi cel puțin 157.000 de euro.

Prețurile comunicate de constructorul german nu includ taxe.

Comentarii (2)

  • Mmm...cam scump,cat despre acele fibre ,nu intereseaza pe nimeni din ce-i sunt fabricate usile(poate daca erau din aur)...Deci Nissan GTR e o optine mai buna,la banii astia.
    0 0
  • scopul lansarii lui cayman a fost de a inlocui pe 911 in cursele gt , supercupa porsche si poate chiat pe piata ,dar pana in prezent nu a avut succesul scontat
    .materialul pentru portiere este traditional .au preluat licenta de la trabant.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru