Porsche acordă o primă de 8600 de euro angajaţilor săi

de Bogdan Mirică
Miercuri, 25.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a anunţat că va răsplăti performanţele de anul trecut ale angajaţilor săi. Constructorul german, care a obţinut un profit record în 2014, va oferi aproape 9000 de euro oamenilor săi.

După ce Volkswagen a anunţat că va acorda angajaţilor săi o primă de 5900 de euro pe anul 2014, un alt constructor al Grupului VAG anunţă un bonus financiar pentru oamenii săi.

Este vorba despre Porsche, care a anunţat prin vocea lui Uwe Hueck, preşedintele consiliului, că fiecare angajat al său va primi 8600 de euro pentru rezultatele bune ale companiei în anul care a trecut.

”Angajaţii noştri ne-au oferit un ajutor enorm. Prin urmare era cazul unui bonus record. Ar trebui să fie clar pentru toată lumea că nu este vorba despre un cadou, ci despre o răsplătire a performanţelor profesionale. Nicăieri nu există o productivitate atât de flexibilă ca a noastră”, a declarat Hueck.

Esential 8600 de euro este prima acordată angajaţilor Porsche.
14.600 de oameni au primit bonusul financiar.
Potrivit declaraţiei oficiale, 14.600 de angajaţi Porsche dintr-un total de 22.400 au primit generoasa primă, din care 700 de euro au mers către fondul de pensionare.

Evoluţia Porsche a fost una senzaţională în anul care s-a încheiat, numărul total de unităţi vândute depăşind 190.000.

prin urmare şi profitul a fost unul pe măsură, chiar mai mare decât cel al colegului de concern, Volkswagen.

Comentarii (4)

  • hazard
    Cum, astia nu au facut greva? Cum, astia muncesc cu raspundere si dau performanta ? Cum, astia sunt recompensati pentru asta in plus fata de salariu? Oau... Iata lucruri care nu o sa se intample vreodata pe meleagurile mioritice...
    9 2
  • Scorpionul.negru
    Sa le dea oricat ca merita ! Chiar merita ! Porsche este poate singura marca din lume care isi justifica pe deplin pretul masinilor pe care le vand. Isi merita toti banii. Nu stiu cum reusesc dar le iese tot !
    9 2
  • Sa nu confundam lucrurile. Doar angajatii Porsche primesc bonusul asta. Dar impreuna cu ei lucreaza cel putin tot atatia (daca nu chiar mai multi) "contractori" (muncitori, ingineri, etc) trimisi de diferite firme, care nu primesc bonusul asta. Iar salariul unui "contractor" e aproximativ acelasi ca si al unui angajat Porsche dar primul poate fie concediat instant (nu e protejat de sindicat) daca firma are probleme si are nevoie de reducere de personal. Ca sa concluzionez, e un fel de sclavagism modern.
    PS @ Automarket: puteti afla care este procentul de angajati Porsche/contractori in fabrica de la Bissingen?
    1 3
  • @Scorpionul.negru
    Vezi tu, nu stiu daca chiar merita pretul masinilor Porsche pe deplin, din moment ce cu nici 200 de mii de bucati vandute au depasit profitul VW. E destul de mare mark-up-ul, totusi. :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru