Porsche este prima companie care închiriază Capela Sixtină din Vatican pentru un eveniment privat

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 18.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche va fi prima companie care va găzdui un eveniment privat în celebra Capelă Sixtină din Vatican. 40 de invitați vor participa la un concert de muzică clasică urmat de o cină specială.

Porsche a închiriat celebra Capelă Sixitină din Vatican pentru un eveniment privat. Evenimentule este organizat pentru membrii Porsche Travel Club, iar cei 40 de invitați care vor participa vor plăti câte 5.000 euro fiecare pentru un concert de muzică clasică urmat de o cină specială găzduită în cadrul Capelei Sixtine. Evenimentul face parte din programul Exclusive Porsche Tour of Rome, o excursie de cinci zile pentru membrii clubului Porsche Travel.

Papa Francisc a permis închirierea Capelei Sixtine pentru evenimente private cu condiția ca banii proveniți din aceste evenimente să fie folosiți în scopuri caritabile. Capela Sixtină este unul dintre principalele puncte de atracție de la Vatican, fiind vizitată de șase miloane de turiști anual. Capela a mai fost folosită pentru concerte, dar acestea erau legate de activități bisericești. Papa Francisc nu va participa la evenimentul organizat de Porsche.

Via Automotive News

Comentarii (14)

  • Inchiriaza? Cocalarism curat ! Pornografie vizuala !

    Ce cauta o companie privata, un concern meschin in casa Domnului?
    15 5
  • Vor sa se spovedeasca? Sa-si spele pacatele pentru toti care vor muri in Porsche Macan dupa ce vor pierde controlul pe contrasens?
    11 4
  • valorosul unikat
    inchiriaza capela sixtina? la "valoarea" lor?! pfff mai bine s-o cumpere !
    9 2
  • mishazaitev
    Facand o incursiune in istorie, nu pot sa nu remarc faptul ca o companie care vine din tara lui Martin Luther, acel reformator care a incriminat crunt catolicismul tocmai pentru mercantilismul reprezentantilor acestuia, profita acum de acest mercantilism.

    Ma gandesc cu tristete la faptul ca daca tu, simplu turist dornic de a-ti bucura sufletul privind aceasta minune, mergi acolo si zabovesti mai mult de cateva clipe in fata unei picturi, ti se spune numaidecat sa circuli, sa nu stai in acelasi loc.

    Pe de alta parte, stand stramb si judecand drept si lasand la o parte frustrarile noastre de iubitori de frumos, cred ca ne lamentam de pomana. Capela Sixtina nu este o simpla catedrala in care sa intri si sa te reculegi. Cei care o viziteaza nu sunt niste pelerini care sa-si manifeste pios credinta. Ea face parte din uriasul muzeu al Vaticanului si pentru a o vizita oricum turistii platesc sume considerabile. Prin urmare, avand in vedere ca aceasta minunatie, oricum ar fi, face obiectul unei negustorii, ca vizitatorii intra si un ciuda avertismentelor oamenilor de ordine, isi fac selfie-uri pe langa icoane, de ce ne-ar deranja atat de tare situatia in care beneficiarul acestui comert religios nu este o persoana fizica ci o companie? Nu-i nicio diferenta. Difera doar ... pretul biletului.
    8 0
  • Adrian
    Nu stiam ca se poate inchiria.....cred ca ii costa o avere. Poate o sa inchiriez si eu cand o sa castig la loto sa fac nunta acolo :)
    6 0
  • Suleyman Cunoscatoru
    Cum a zis si Adrian:
    Daca o sa castig la loto o inchiriez, chem toti lautarii, si ne rupem pe Salam live + Nicolae Guta, fara numar fara numar fara numar.
    De cand se practica asemenea lucruri ? Nu le ajung banii ? Nu le ajung cei 2% luati din fiecare salariu al vesticilor + celelalte contributii ? Pana si ai nostrii din Romania au bani de ridicat catedrala si de alte gipulete.
    5 0
  • mishazaitev
    Suleyman, fii mai explicit, care-i treaba cu cei 2%?
    2 0
  • Suleyman Cunoscatoru
    In tarile vestice, din salar 2% sunt un fel de impozit care merge automat catre biserica, catolica. Trebuie sa faci ceva cerere sau ceva de genu in caz ca esti alta religie si nu vrei sa ii dai lor, dar nu prea stiu daca se aproba.
    3 1
  • Suleyman Cunoscatoru
    Acuma depinde si de tara. In Austria parca este 1%, in alte tari chiar si 10% dar ai anumite beneficii. Nu vreau sa dezinformez.
    2 0
  • mishazaitev
    @Suleyman

    Pai Austria, Germania, UK nu sunt tari majoritar catolice. Este ilogic ca in tari care nu sunt catolice sa fie obligatorie contributia la biserica catolica. Pana la urma si la noi daca vrei sa-ti redirectionezi 2% din impozit catre o fundatie non profit esti liber sa o faci. Atata vreme cat nu este obligatoriu, nu vad unde e problema. Ai idee cu ce sume de bani finanteaza statul roman biserica ortodoxa fara sa ne intrebe pe noi daca suntem sau nu de acord?
    4 0
  • Suleyman Cunoscatoru
    Sunt sau nu sunt, catolicii conduc din umbra. Biserica e o afacere, iar in Romania prefer sa nu ma pronunt ca mi-ar sari multa lume in cap.
    Eu va recomand sa fiti simplii si sa priviti sus in rang cum nici nu va baga in seama, poate doar sa vedeti geamurile fumurii ale salbaticelor Mertane negre sau Masserati/Touareguri.
    5 1
  • @Suleyman

    Chiar te rog sa te pronunti, cel putin eu n-o sa-ti sar in cap, biserica chiar este o afacere. In privinta contributiilor obligatorii, stiu ca italienii platesc 2% pt Vatican, care este stat in stat si nu prea dau socoteala Italiei, e misto sau nu?
    4 1
  • Suleyman Cunoscatoru
    As scrie foarte mult si nu ar incapea aici, dar oricum mi s-ar sterge comentariul, iar aceasta pagina nu este dedicata religiei ci masinilor. :)
    2 0
  • Pe mine ma deranjeaza faptul ca AM tot baga o campanie pesedista la adresa unui contracanditat al lui Ponta. Baieti, cati bani incasati ca sa pretati la asa ceva? Vorbim despre masini sau facem politica?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru