Porsche Taycan, disponibil la precomandă în Franța: avans de 2.500 de euro pentru supercarul electric care apare în 2019

de Daniel Popescu
Joi, 02.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a anunțat că francezii pot face rezervări pentru supercarul electric Taycan în schimbul a 2.500 de euro. Modelul va fi lansat pe piață în cursul anului 2019.

Porsche Taycan va deveni anul viitor primul model electric al mărcii, iar constructorul german preia strategia altor producători pentru a genera un interes cât mai mare pentru acesta.

Astfel, clienții din Franța au deja posibilitatea să rezerve Taycan în schimbul sumei de 2.500 de euro, pe care trebuie să o achite pe site-ul oficial Porsche dedicat pieței din Hexagon. Plata rezervării nu reprezintă însă o comandă fermă, întrucât clienții pot cere returnarea banilor în cazul în care se răzgândesc în privința achiziției.

În schimb acestei sume de bani, clienții vor primi periodic informații despre pregătirile pentru lansarea lui Taycan. Pentru moment, Porsche nu a anunțat care va fi prețul de comercializare pentru Taycan.

Cu numai câteva zile în urmă, Porsche a dezvăluit că a desfășurat un amplu program de teste în Africa de Sud cu 60 de prototipuri Taycan, în special pentru a evalua modul în care se comporta Taycan la temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

De asemenea, constructorul a confirmat și principalele specificații tehnice ale supercarului electric.

Astfel, versiunea de serie va fi echipată cu două motoare electrice care vor genera în total 440 kW, echivalentul a 600 de cai putere, ceea ce va permite mașinii să ajungă la 100 km/h în mai puțin de 3.5 secunde. De asemenea, modelul va ajunge la 200 km/h în mai puțin de 12 secunde.

Totuși, Porsche a confirmat anterior că modelul va fi disponibil în mai multe versiuni de putere, iar varianta de bază ar urma să coste circa 80.000 de dolari.

Porsche susține că autonomia modelului electric va fi de 500 de kilometri, însă aceasta a fost calculată pe baza vechiului standard NEDC, ceea ce înseamnă că autonomia reală va fi undeva între 350 - 400 de kilometri.

Via L'Argus

Comentarii (3)

  • li-ion
    Se pare că nu doar Tesla cere bani avans pt electromobile.
    8 0
  • someone
    si altii cer pt audi e-tron ceva avans....ma intreb cine or fi
    5 1
  • LEXMARK
    Stai sa inteleg, o masina nelansata care dc cumva se va lansa o va face sub influenta normelor WLTP dar despre care auzim numai de bine raportandu-ne la stardardele NEDC...
    Hmmm, cum vine asta?
    Bine ca nu ne spun “nemtii” de la VW ca masina sta bine cu normele Euro 3...
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru