Prima maşină a lui John Lennon, un Ferrari 330GT, va fi vândută la licitaţie

de Sebastian Toma
Vineri, 10.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Casa de licitaţii Bonhams va organiza o licitaţie la Festivalul Vitezei de la Goodwood pentru a vinde prima maşină a lui John Lennon, un Ferrari 330GT din 1965.

Esential 500 de unităţi Ferrari 330GT 2+2 au fost construite.
Ferrari-urile clasice sunt cunoscute pentru valorile de revânzare ridicate pe care le pot obţine, iar modelele deţinute de celebrităţi au şansa să fie vândute pentru sume mult mai mari datorită acestui atribut. Cei de la Bonhams, o casă de licitaţii reputată din Regatul Unit, vor aduce la Festivalul Vitezei de la Goodwood prima maşină a lui John Lennon, un Ferrari 330GT 2+2. Pe lângă faptul că a fost prima maşină a celebrului muzician, Ferrari-ul a fost şi maşina în compania căreia a învăţat Lennon să conducă, fiind achiziţionată în ziua în care acesta a promovat examenul auto, la vârsta de 25 de ani.

Exemplarul este vopsit în nuanţa Azurro Blue şi prezintă un interior albastru, starea vehiculului fiind excepţională judecând după imaginile alăturate. Modelul este construit şi cumpărat în 1965 şi a fost deţinut şi condus de Lennon preţ de aproape trei ani. Actualul proprietar a cumpărat maşina de la o reprezentanţă Ferrari din Modena şi a restaurat-o în forma sa iniţială.

Achiziţia iniţială l-a costat pe John Lennon echivalentul în lire sterline a 10.000 de dolari, dar experţii estimează că modelul îşi va schimba proprietarul pentru o sumă cuprinsă între 277.000 şi 339.000 dolari la licitaţia programată pe data de 12 iulie.

Urmareste Automarket
Vestea promovării examenului auto nu a trecut neobservată prin faţa dealerilor de automobile exotice ale acelor vremuri, reprezentanţii mai multor mărci, precum Maserati, Aston Martin şi Jaguar prezentându-se la reşedinţa lui Lennon în încercarea de a obţine un nou client.
Italienii de la Ferrari au construit doar 500 de exemplar 330GT 2+2, ceea ce ridică semnificativ valoarea acestui model prin exclusivitatea oferită.

Via Megaluxe

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru