Prima schiță cu noul SUV pregătit de Opel: modelul va utiliza aceeași platformă ca Citroen C5 Aircross și Peugeot 5008

de Daniel Popescu
Joi, 09.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a publicat prima schiță cu noul SUV pe care îl va lansa în 2019, despre care se anticipează că va utiliza aceeași platformă ca Citroen C5 Aircross și Peugeot 5008.

Opel a anunțat joi un amplu plan de reorganizare ca urmare a preluării de către Grupul PSA Peugeot-Citroen. Planul prevede inclusiv lansarea a nouă modele noi, iar printre acestea constructorul german a menționat și un SUV pentru anul 2019.

La numai câteva ore după dezvăluirea acestui plan, Opel a publicat pe rețeaua de socializare Twitter o schiță care arată parțial partea frontală a noului SUV, fără să ofere însă alte detalii. Imaginea scoate în evidență un SUV de mari dimensiuni, ceea ce sugerează că va fi dezvoltat pe aceeași platformă EMP2 ca Citroen C5 Aircross și Peugeot 5008.

În plus, din schița prezentată de Opel lipsește o grilă frontală, însă publicația Autocar susține că versiunea de serie va beneficia atât de sistem de propulsie clasic, cu motoare cu combustie internă, cât și de o versiune plug-in hybrid, așa cum se întâmplă deja în cazul lui Peugeot 5008.

De altfel, constructorul german a menționat că până în 2024 toate modelele sale vor avea versiuni electrice și/sau plug-in hybrid, iar pe listă se află deja și o versiune electrică a subcompactei Opel Corsa.

Este posibil ca noul SUV să devină primul model dezvoltat de la zero de Opel după preluarea de către Grupul PSA.

Germanii nu au dezvăluit încă numele noului SUV, însă este de așteptat ca acesta să includă litera X, la fel cum se întâmplă și în cazul tripletei Crossland X, Grandland X și Mokka X.

Via Opel, Autocar

Comentarii (1)

  • Eu cred ca e doar o prima impresie a limbajului de design care va fi adoptat, mai mult decat un nou SUV
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru