Primele imagini cu viitorul Mercedes-Benz Clasa A Sedan: noul model debutează până la finalul anului și va avea cel mai bun coeficient aerodinamic din segment

de Cornel Șocariciu
Luni, 23.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a publicat primele fotografii cu viitorul Clasa A Sedan. Modelul constructorului german are un coeficient aerodinamic de 0.22 și un interior preluat de pe versiunea hatchback. Lansarea noului Clasa A Sedan va avea loc până la finalul anului.

La începutul anului trecut, Mercedes-Benz a confirmat dezvoltarea versiunii Clasa A Sedan. Câteva luni mai târziu, producătorul german prezenta Concept A Sedan, prototipul care avea să stea la baza noului model. În luna aprilie, nemții lansau Clasa A L Sedan, versiunea cu ampatament mărit dedicată exclusiv publicului din China anticipând lansarea sedanului pentru piața din Europa. Acum, Mercedes-Benz a publicat primele fotografii și informații referitoare la viitorul Clasa A Sedan.

Inginerii și designerii Mercedes-Benz au petrecut foarte mult timp în centrul de proiectare, iar astfel, noul Clasa A Sedan promite un coeficient aerodinamic de doar 0.22, valoarea fiind cea mai bună din segment. Aceeași valoare o regăsim și în dreptul lui CLA 180 BlueEfficiency sau BMW Seria 5

Ampatamentul viitorului Mercedes-Benz Clasa A Sedan măsoară 2.729 de milimetri, valoare egală cu cea a hatchback-ului. Noul sedan va fi lansat până la finalul anului curent, iar prezentarea oficială ar urma să aibă loc în cadrul Salonului Auto de la Paris.

Modelul va fi produs în uzinele din Aguascalientes, Mexic și Rastatt, Germania.

Așa cum este de așteptat, interiorul lui Clasa A Sedan va fi preluat de pe versiunea hatchback. Clienții vor beneficia de noul sistem de infotainment MBUX și de cele două ecrane de 10.25 inch. Gama de motorizări va include noul propulsor pe benzină de 1.33 litri în varianta de 163 de cai putere, dar și versiunea revizuită a unității diesel de 1.5 litri și 116 cai putere.

Comentarii (1)

  • Adica o sa fie de clasa lui A3 sedan. Adevarul e ca C-Klasse se cam marise in ultima vreme, a ajuns aproape de un E-klasse de acum 25 de ani. La ei cresc toate, la noi drumurile sunt parca din ce in ce mai inguste si mai insuficiente. Era o voba ca cei din est prefera sedanurile.
    Poate de aia Dacia cu 5 usi HB e mai scumpa ca sora ei sedan...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru