Primul Kia hibrid pe care îl poți băga în priză: Optima PHEV este un hibrid cu autonomie pur electrică de 53 de kilometri

de Bogdan Mirică
Joi, 25.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia pătrunde în segmentul hibrizilor alimentați la priză cu noul Optima PHEV. Modelul promite 202 cai putere și o rulare pur electrică de 53 de kilometri.

Kia intenționează să își reducă media emisiilor de CO2 cu 25% la nivel global, până la finalul acestui deceniu. Coreenii fac primul pas în acest sens cu una dintre cele mai arătoase berline din segmentul mediu. Noul Kia Optima PHEV devine primul model hibrid alimentat la priză al coreenilor.

Arhitectura hibridă presupune folosirea unui motor pe benzină de 2.0 litri și 154 de cai putere. Acesta este alăturat unui agregat electric de numai 67 de cai putere, ținut în viață de o baterie litiu-polimer cu o capacitate de 9.8 kWh. Ansamblul hibrid îi poate garanta noului Optima PHEV o putere totală de 202 cai și un cuplu motor de 375 Nm.

În materie de eficiență, noul Kia Optima PHEV poate garanta o rulare pur electrică de 53 de kilometri, un consum mediu în primii 100 de kilometri de numai 1.6 litri și o rată a emisiilor de numai 37 g/km.

Esential 202 cai putere oferă noul Kia Optima PHEV.
53 de kilometri este autonomia electrică a noului Kia Optima PHEV.
Pentru a putea obține aceste performanțe, Kia Optima PHEV beneficiază de o aerodinamică nouă, care include și o grilă activă, capabilă să se închidă la viteze mai mari și să reducă coeficientul cX la numai 0.25.
Există și un set de anvelope cu rezistență redusă la rulare, montate pe jante de 17 inch, precum și lumini LED diurne alături de faruri cu LED cu o eficiență sporită.

Suspensia modelului a fost și ea regândită pentru a menține nivelul de confort ridicat chiar și după adăugarea bateriei și a motorului electric. Echiparea modelului hibrid va include o cameră pentru marșarier, asistent la plecarea din pantă, un sistem multimedia cu ecran tactil de 8 inch, suport Apple CarPlay și Android Auto, precum și un sistem audio cu 10 difuzoare semnat de experții de la Harman Kardon. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru