Primul pas pentru mărirea producției: Tesla, foarte aproape să construiască mașini în China

de Daniel Popescu
Marti, 20.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla este foarte aproape să ajungă la un acord pentru producerea de mașini electrice în China, ceea ce i-ar permite să-și respecte angajamentele ambițioase de producție pentru 2018.

Tesla deține în prezent o singură fabrică, amplasată în localitatea Fremont din statul american Caifornia, acolo unde a produs anul trecut puțin peste 76.000 de unități.

Planurile ambițioase ale constructorului american prevăd extinderea producției la peste 500.000 de unități în 2018, însă până acum a fost incert modul în care Tesla va reuși să-și îndeplinească acest obiectiv.

Agenția de presă Bloomberg susține însă că Tesla este foarte aproape de un acord care îi va permite să producă mașini în China în zona de dezvoltare Lingang din Shanghai. Pentru a reuși acest lucru, legislația prevede asocierea cu un producător local, iar în acest moment este incert care va fi numele acestuia.

Inaugurarea producției în China ar permite celor de la Tesla să-și crească semnficativ vânzările în această țară, mai ales că nu ar mai trebui să plătească taxa de import de 25%. Anul trecut, veniturile celor de la Tesla în China s-au triplat comparativ cu 2015, element care sugerează un apetit major pentru Model S și Model X.

Noua facilitate de producție vine în contextul în care Tesla va începe în ulie producția noului Model 3, care în faza inițială nu va fi disponibil pe piața chineză.

Via Bloomberg

Comentarii (1)

  • Deci ... uite asa se duce dracu inca un producator foarte promitator.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru