Primul teaser pentru BMW Seria 8 Coupe: noua armă împotriva Mercedes se lansează în 2018

de Daniel Popescu
Joi, 11.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a publicat primul teaser pentru Seria 8 Coupe, care va fi prezentat în stadiu de concept la sfârşitul lunii mai înainte de lansarea programată pentru 2018.

Presa internaţională a relatat încă de la sfârşitul anului trecut că BMW pregăteşte relansarea modelului Seria 8 Coupe pentru anul 2018, cu scopul de a contracara ofensiva puternică a rivalilor de la Mercedes.

Constructorul german a confirmat joi lansarea noului model şi, cu această ocazie, a publicat şi un teaser. În plus, cu ocazia Concursului de Eleganţă Villa d'Este care va avea loc în 26 mai, BMW va dezvălui şi un studiu de design care prefaţează lansarea modelului de serie din 2018.

"BMW Seria 8 Coupé va continua tradiţia noastră în ceea ce priveşte coupé-urile sportive de lux şi adaugă un veritabil dream car în portofoliul nostru - o nişă de fascinaţie auto pură. Seria 8 Coupé va sublinia statutul nostru de lider al segmentului de lux. Vă pot confirma astăzi că acesta va fi un adevărat coupé sport de lux", explică Harald Krüger, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW. 

Seria 8 a fost construit anterior între 1989 şi 1999, iar o serie de surse afirmau anterior că noul model ar urma să coste peste 150.000 de euro.

În plus, Seria 8 ar urma să aibă şi o versiune cu motor cu 12 cilindri şi să fie completat de o versiune decapotabilă în 2019, iar oficialii producătorului analizează inclusiv varianta lansării unei versiuni de performanţă M8.

Via BMW

Comentarii (13)

  • arogantul
    o sa fie probabil cel mai frumos coupe de pe piata, cam cum a fost seria 6 cand a aparut
    17 3
  • Sa speram ca noul seria 8 sa nu fie doar o versiune coupe a modelului seria 7.......asa cum este seria 4 pt. seria 3....
    Oricum....no sa egaleze niciodata prestanta primei generatii de seria 8....o masina care era unica si total diferita de orice BMW din vremea respectiva....
    Sunt curios tare cum o sal diferentieze de seria 7....
    As mai adauga ceva pt cei de la BMW.....nu va injosiji sa puneti motoare de 3L pe masina asta....pastrati V8-ul si V12-le cu minim 500hp si minim 600hp pt fiecare in parte
    8 11
  • pacat ca o mare parte din masini va ajunge la cocalari si loaze, pe plaiurile mioritice :)))))
    14 5
  • @tzenu_bmw
    7 negative....se pare ca ai mare dreptate :))) o sa fie de 10 ori mai misto ca primul seria 8....nici nu se pune problema !
    3 6
  • @Quark
    Si la cine vrei sa ajunga ? La tine ? Cine esti tu ?
    5 9
  • Viitorul seria 8 va fi ca un succesor al seriei 6, ceva mai mare si mai luxos, nu stim deocamdata daca va fi mai frumos ca fostul 8, nici de 2 ori, nici de 10 ori, iar @tzenu este hater, in proportie de 70 %:). Acum ceva vreme spunea ca seria 8 n-a fost cine stie ce, comparativ cu S coupe de la acea vreme, de fapt nici nu se compara. Evident ca nici noul model nu va face exceptie, va fi o noua dezamagire de la Bmw.
    7 3
  • poate (sper) sa fie si o schimbare de macaz in privinta designului.

    Personal ma cam lasa neuronii incercand sa inteleg designul frontal al prezentelor BMW-uri

    PS. alaturarea viitorului 8 cu fostul 8 e de domeniul ridicolului. Sa stii sa citesti e una, sa intelegi ce citesti...eh...asta e cu mult mai greu. :(
    5 2
  • @Scorpionul.negru
    unul care nu arunca coji de seminte pe geam la semafor, nu parcheaza pe dos si alte de genu specifice coca
    2 2
  • @Kotegaeshi
    Da ma are mai multe....si eu am fost pe luna in secret cu o naveta NASA si omenirea nu stie nimic. Am platit bani grei pt. asta :)))
    3 5
  • @Dan_gr
    Mercedes W140 coupe a fost coupe-ul anilor 90' in materie de lux,caitate ,materiale, tehnologie, prestanta si probabil si prin performante se numara printre cele mai de 'sus' masini....
    Avea Soft Close pt portiere si portbagaj......in ani 95'...cotiere centrale pt. pasageri fata/spate, stergatoare pt. faruri(cat de cool era treaba asta....si da erau si ursuri care aveau asa ceva da mno....), pana si oglinda interioara era electrica......daca faci o comparatie directa o sa vezi ca Mercedes castiga de departe....
    2 4
  • Trebuie sa dea lovitura BMW-ul ca sa imi placa mai mult decat vechia serie 8.

    @tzenu_bmw: Nu mai visa la v7 si v12, ca sunt vremuri apuse. Poate motorizarea de top va fi un v12 biturbo... sa speram.
    Dar na, nu toata lumea apreciaza motoarele mari.
    3 1
  • Pacat ca Mercedes si Bmw si-au pierdut faima de masini de prestigiu in tara noastra, asta din cauza ca ajung pe mana la toti cocalarii, tiganii si smecherii de cartier, cum a zis si @Quark. Când vezi un Bmw, te astepi ca la volan sa fie o creatura.
    2 3
  • @Ron
    Nu si-a pierdut nici una din prestigiu. O masina scumpa e facuta pt. cine isi permite. Nu conteaza ca e lord sau cocalar. Daca tiganii au fost mai destepti ca tine si o au, bravo lor. Sunt persoane de 2 lei in lume care merg cu Pagani....asta inseamna ca si-a pierdut din prestigiu ? Penibil !
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru