Programul Rabla, suplimentat cu 4.000 de tichete. În 2018 va exista un eco-bonus și pentru mașinile de oraș

de Daniel Popescu
Joi, 28.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Programul Rabla a primit o finanțare suplimentară de 25 de milioane de lei, suficientă pentru încă 4.000 de tichete. În plus, începând de anul viitor, programul Rabla va include și un eco-bonus dedicat mașinilor de oraș care poluează puțin.

Ministerul Mediului a anunțat joi detaliile concrete ale suplimentarilor de fonduri pentru programul Rablă, la numai o zi după primele intenții oficiale în acest sens. Astfel, programul Rabla Clasic a primit o suplimentare de fonduri de 25 de milioane de lei adresa exclusiv persoanelor fizice, astfel că vor fi disponibile încă 4.000 de tichete.

"Astăzi am semnat suplimentarea pentru Programul Rabla Clasic pentru persoane fizice cu suma de 25 de milioane de lei, care înseamnă o suplimentare cu 4.000 de prime de casare", a declarat Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

În plus, Gavrilescu a făcut câteva dezvăluiri atractive și despre ediția de anul viitor a programului Rabla. Ministrul susține că din 2018 va exista, în cadrul programului Rabla Plus, și un eco-bonus pentru mașini echipate cu motoare termice convenționale, dar care poluează puțin, în principiu cele care fac parte din segmentul A.

Aparent, acest eco-bonus ar urma să fie de 10.000 de euro, la fel ca în cazul mașinilor electrice, cu excepția cazului în care mașina achiziționată are un preț de vânzare situat sub acest prag.

"Cine dorește să-și achiziționeze o mașină mică și care se poate parca ușor și este depoluantă, va primi finanțare începând cu anul 2018.

În același timp, pentru că prețul acestora este mult mai mic decât eco-bonusul de 10.000 de euro pe care îl dăm, am dat pentru mașinile care sunt sub această sumă finanțare numai de 50%, astfel încât să nu ne trezim în situația în care prețul unei mașini, fiind mai mic, cineva să își închipuie că banii respectivi ar putea fi dați direct în contul cetățeanului", a mai precizat Gavrilescu.

De asemenea, autoritățile au anunțat joi că Bucureștiul ar putea avea anul viitor încă 40 de stații de încărcare pentru mașini electrice, prin intermediul unui program lansat de Compania Municipală Energetică a Capitalei. 

Via Agerpres

Comentarii (9)

  • super. sa apara masinile mici pe sosele.
    7 0
  • cristi
    @sandu: Q7,X6, ML,Macan,Tuareg...
    :)
    6 1
  • AlexandruG
    1. Pot cumpara masina din clasa mini care e si hibrida? Se cumuleaza bonusul?
    2. Daca masina e peste 10.000 de euro din clasa mini (se poate, daca adaugi tot felul de optiuni/variante de echipare) mai primesc bonusul?
    Nu e foarte clar dar bineinteles ca e ceva foarte ok si asa.
    5 0
  • cineva
    Masina depoluanta ? Sper sa fie o eroare de scriere, de la AM. Ca daca ministra chiar a zis asa ceva, e trist rau...
    3 0
  • @cineva: Acestea sunt cuvintele ministrului. Am cautat in mai multe surse, apare la fel. Depoluant :)
    5 0
  • Se cumuleaza bonusul de 10k de masina mica cu cel de 10k pt electrica? Suna, totusi, prea bine. Ai putea lua un Smart Forfour electric 2mii!
    3 0
  • valentin
    cand incepe programul rabla in 2018
    7 0
  • valentin
    Cind incepe programul rabla 2018
    3 1
  • cand incepe programul rabla 2018?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru