Proiect inedit: Toyota ar putea dezvolta un rover lunar cu echipaj uman pentru agenția spațială japoneză

de Daniel Popescu
Miercuri, 13.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota intenționează să dezvolte pentru agenția spațială japoneză un rover lunar cu echipaj uman pentru o posibilă misiune pe satelitul natural al Pământului.

Toyota a anunțat în această săptămână semnarea unui acord cu Agenția Japoneză pentru Explorarea Spațiului (JAXA) care prevede posibilitatea de a dezvolta un rover lunar cu echipaj lunar care să poată fi folosit în cadrul unor misiuni reale pe satelitul natural al Pământului.

Constructorul japonez a oferit câteva detalii inedite despre sistemul de propulsie. Astfel, Toyota intenționează să folosească tehnologia fuel cell, care presupune un sistem de propulsie electric alimentat cu hidrogen.

Inginerii estimează că un astfel de sistem ar permite roverului lunar să aibă o autonomie de peste 10.000 de kilometri, suficient de mare pentru a face înconjurul Lunii pe la ecuator (ecuatorul Lunii are 10.916 kilometri).

Inginerii s-au gândit la un astfel de sistem de propulsie ca urmare a masei totale mai mici necesară comparativ cu sistemle tradiționale, în condițiile în care masa totală a roverului lunar și a echipamentelor necesare joacă un rol esențial într-o astfel de misiune ca urmare a energiei necesare pentru a părăsi atmosfera terestră.

De asemenea, Toyota a publicat și o serie de imagini digitale cu designul pregătit pentru roverul lunar, care ar urma să aibă o lungime de 6 metri și o înălțime de 3.8 metri, adică echivalentul a circa două microbuze. În plus, roverul ar oferi un spațiu de locuit de circa 13 metri cubi pentru doi astronauți, însă în cazurile de urgență va putea acomoda și patru astronauți.

Pentru moment, Toyota și JAXA nu au confirmat cât va dura studiul pentru un astfel de proiect sau când ar putea începe construcția efectivă a roverului lunar.

Via Motor1, Toyota

Comentarii (10)

  • japonezii se indreapta catre colonizarea Lunii, numai au loc pe insula atat de multi sunt

    concurenta europeana e reprezentata de varful de lance a tehnologiei germane...un Diesel curat pentru viitoarea terraformare
    10 1
  • someone
    inteleg rover-ul, dar cum dezvolti echipajul uman?
    serios acum, inainte de a trimite chestia asta pe luna, prima data ar trebui o misiune umana pe luna
    2 2
  • inexorabil
    Space: the final frontier. These are the voyages of the starship Toyota Enterprise. Its continuing mission: to explore strange new worlds (eg: BMW’s factories, platforms and engines). To seek out new life and new civilizations (eg: the manelist community). To boldly go where no one has gone before (in the world of the grotesque).
    3 2
  • Si AUDI se lauda ca o sa faca asa ceva - dar macat in japonezi am incredere.
    2 1
  • "[...]intenționează să folosească tehnologia fuel cell, care presupune un sistem de propulsie electric alimentat cu hidrogen."

    Și cu oxigen (dacă tot te apuci să precizezi ce înseamnă fuel cell), zic eu. Că doar nu îl ia de pe Lună.
    1 1
  • de celule de combustie ai auzit?
    1 3
  • si de ce ai avea nevoie de celule de combustie cand ai soare cat cuprinde, neobturat de atmosfera, ai putea folosi foarte bine solar cells...
    2 2
  • @@lr,
    Bă, ești prost?
    0 0
  • @@lr,
    Că tot te dai savant și pomenești de celule de combustie: ai auzit de reacții chimice? Că, după cum dai de înțeles, tu confunzi reacțiile chimice cu cele nucleare!
    0 0
  • @@lr,
    Zi drept: ești botanist pesedist, nu-i așa? E plină țara de semidocți și analfabeți ca tine!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru