Propunere legislativă: 20.000 tichete Rabla 2014 şi înscriere direct la dealeri

de Sebastian Toma
Joi, 06.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ediţia 2014 a programului Rabla ar putea să primească anumite modificări faţă de anul trecut. Printre acestea se numără eliminarea intermedierii tichetelor prin punctele de casare, acestea urmând să fie distribuite de dealeri, spune o propunere de modificare a proiectului de lege.

Esential 20 de mii de tichete Rabla ar putea fi distribuite în cadrul ediţiei 2014 a programului de casare.
Rabla 2014, programul naţional de casare a autovehiculelor uzate în schimbul reducerilor la achiziţia de autovehicule noi, ar putea primi o serie de modificări faţă de formula aplicată în 2013, anunţă Mediafax. Potrivit unui proiect de modificare a legii pus în dezbatere publică, ediţia 2014 a Programului Rabla va implica înscrierea clienţilor direct la dealeri pentru eliminarea colectorilor din circuit, alături de acceptarea autovehiculelor mai vechi de opt ani în program. Tichetele vor valora tot 6.500 de lei, dar vor fi 20.000 de la număr, spune aceeaşi propunere legislativă.

Programul Rabla nu a atins succesul aşteptat în 2013. Fostul ministru al mediului lua în considerare eliminarea acestuia în 2014.

La fel ca şi până acum, persoana care îşi casează maşina nu este obligată să cumpere una nouă, reducerea putând fi transferată unei alte persoane.

Diferenţa principală va fi că voucherele fizice vor înceta să existe, acestea urmând să fie transferate în format digital şi incluse în sistemul informatic al Agenţiei Fondului de Mediu. Pentru a beneficia de reducerea acordată prin programul de înnoire al parcului auto, un client trebuie să se înscrie întâi la un dealer auto autorizat, să îşi caseze maşina la un colector validat şi să prezinte apoi dovada casării la dealerul respectiv.

Valabilitatea tichetelor Rabla va fi limitată şi în 2014, spune proiectul propus de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice. Proiectul va avea patru etape de finanţare a câte 60 de zile fiecare, iar tichetele care vor rămâne neutilizate la finalul ultimei etape vor fi anulate. 

ECO-BONUS DE 500 LEI PENTRU MAŞINILE ECOLOGICE

Urmareste Automarket
Guvernul va oferi o primă de 500 de lei la achiziţionarea unui autovehicul care emite mai puţin de 100 de grame de CO2 pe kilometru, respectiv la achiziţionarea unui automobil hibrid, la fel cum s-a întâmplat şi în 2013.
Această primă ecologică vine doar pentru cei care achiziţionează acest tip de autovehicul prin intermediul Programului Rabla şi este un adaos pe lângă prima de casare.

Via Mediafax

Comentarii (8)

  • Marian
    Cred ca modificarile autoritatilor aduse programului RABLA 2014 nu pot decat sa ii bucure pe eventualii beneficiari. Cred ca este mult mai fiabil faptul ca voucherul va putea fi achizitionat direct de la dealer ori producator.
    6 2
  • Rusinos si tipic romanesc-sa dai 5oo lei(115 euro) ,,bonus,, la achizitia unei masini eco....Acum. 6-7 ani citeam ooferta din Italia la Peugeot 207, nou, care cu GPL avea o reducera sustinuta de stat, de 2500 euro.La noi, daca iei Logan pe GPL ti se cer bani in plus....auzi, 5 milioane...Da, dar isi face Dragnea autostrada, ca la Alexandria e aerul mai rarefiat si nu se oxigeneaza creierul....de la Kozlodui...
    12 3
  • @Automarket: Am citit proiectul de hotarare al Ministrului Mediului si nu am gasit nimic referitor la perioada in care proprietarul rablei trebuie sa o fi detinut. Voi ati gasit ceva?
    1 0
  • @Marian
    Oricum Rabla 2013 si 2014,prin toate diferentele fata de Rablele anterioare lui 2013,sunt mult mai proaste si slab gandite de actualii guvernanti(a se vedea "succesul deosebit" de anul trecut!).
    5 3
  • Propunerea este clar peste ce a fost pana acum!
    Anul trecut, cam trebuia sa dai spaga ca sa iti dea tichetul, sa vedem ce va fi de acum incolo.
    Totusi, propunerea are si un punct slab numit COLECTOR VALIDAT. Daca are chef sa iti ia masina bine, daca nu, nu! A se citi: ai cotizat suficient sau nu. Degeaba se face o lista cu inscrieri, ca sigur vor fi cativa intreprinzatori inainte. Sau poate se naste o noua ramura de intreprinzatori, cei care vaneaza masinile?
    4 1
  • aha..........ne indreptam spre bine.
    Alte tari spun clar............masina care o casezi trebuie sa fie propietate personala, sa depaseasca anumiti ani vechime sau anumit nr. de km, masina cea nouo sa nu depaseasca de un anumit grad de poluare si sa indeplineasca unele conditii de siguranta si foarte frumos e ca epava se preda la reprezentanta sau dealer.
    4 1
  • ha ha ha ha ha ha ha ah ah aha ahhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa auzi 500 lei pt masini ecoo ha ha ha...mai bine tacea dracu din gura.....
    1 0
  • As avea si eu o intrebare.

    Detin un Opel Vectra din 98, avariat in fata ( lipsa bara, radiator si grila) . Ma pot inscrie in programul rabla pentru un autoturism nou ?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru