Prototipul Jaguar C-X75 va fi maşina personajului negativ din viitorul film James Bond

de Mircea Meșter
Luni, 15.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un exemplar pentru care Jaguar a investit un milion de euro. Aceasta era până acum povestea prototipului C-X75, care după prezentarea din 2010 nu a primit un moşternitor de serie. Maşina va apărea însă în viitorul film din seria James Bond.

După ce Aston Martin a anunţat cu fast acum câteva zile că james Bond va conduce în următorul episod al iubitei serii de filme un exemplar DB10, model încă inexistent în gama constructorului britanic de lux, aflăm astăzi că un alt producător britanic va avea un "rol" în următorul film cu cel mai cunoscut agent din istoria cinematografiei. Este vorba de Jaguar, care i-a rezervat personajului negativ din Spectre - numele oficial recent anunţat al producţiei care va apărea în cinema în toamna anului 2015 - un exemplar al conceptului C-X75.

Jaguar C-X75 este un prototip hibrid de 850 de cai putere prezentat la Salonul de la Paris din 2010. În ciuda primirii foarte bune pe care acest concept a avut-o din partea presei de specialitate şi a publicului, Jaguar a decis să nu lanseze o versiune de serie care ar fi devenit unul dintre rivalii direcţi ai actualului Porsche 918 Spyder atât în ceea ce priveşte preţul, cât şi în zona performanţelor oferite. Maşina ar fi trebuit să fie produsă de Jaguar în colaborare cu echipa de Formula 1 Williams, însă planurile au fost date peste cap de costurile ridicate ale unui astfel de proiect.

În versiunea din filmul James Bond, Jaguar C-X75 nu va mai fi propulsat de patru motoare electrice, aşa cum se întâmpla în cazul conceptului iniţial, ci de un V8 de 5.0 litri care-i va oferi modelului performanţe sănătoase fără grija emisiilor. 

Comentarii (2)

  • macar ata merita aceasta masina fabuloasa ata ca design cat si ca tehnica

    PS DB10-le lui J Bond nu ma incanta deloc
    1 1
  • mishazaitev
    Personajul negativ va conduce frumusetea asta si James Bond un Fiat 500 Abarth!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru