Rabla 2015: înscrierile demarează în 27 aprilie

de Sebastian Toma
Vineri, 24.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Începând de luni, 27 aprilie 2015, persoanele fizice dornice să cumpere o maşină prin programul Rabla se pot înscrie la dealerii autorizaţi pentru a-şi casa maşina uzată şi a primi voucherul de 6.500 de lei.

Esential 20.000 de vouchere Rabla 2015 vor fi puse la dispoziţia persoanelor fizice începând cu data de 27 aprilie 2015.
Programul de Înnoire a Parcului Auto 2015, cunoscut şi sub numele de Programul Rabla, va demara în data de 27 aprilie 2015. La fel ca anul trecut, valoarea voucherului acordat pentru casarea unui automobil uzat este de 6.500 de lei. Cetăţenii interesaţi de înscrierea în acest program se pot interesa la oricare dintre dealerii înscrişi în program, a căror listă poate fi consultată pe portalul Administraţiei Fondului pentru Mediu. În cazul în care persoana care casează o maşină nu doreşte să îşi cumpere un automobil nou, aceasta poate să cedeze dreptul asupra voucherului de 6.500 de lei unui alt cumpărător, cedarea fiind efectuată în mod electronic, pentru că voucherele Rabla nu mai există în format fizic din anul 2013.

APIA: "Rabla 2015 ar trebui să înceapă cât mai repede şi să aibă prime mai mari pentru vehiculele ecologice"

Programul Rabla 2015 va avea 20.000 de tichete a câte 6.500 de lei pentru persoane fizice şi alte 5.000 de tichete pentru persoane juridice şi instituţii publice.

Anul 2015 aduce şi eco-bonusuri pentru Programul Rabla, cumpărătorii care achiziţionează un automobil care emite mai puţin de 100 de grame de CO2/km în regim mixt primind o bonificaţie de 750 de lei pe lângă voucherul de casare. În cazul achiizţiei unei maşini hibride prin Programul Rabla 2015, clientul primeşte o bonificaţie de 1.500 de lei peste valoarea standard a voucherului. Cel mai mare eco-bonus oferit revine clienţilor vehiculelor electrice sau ai hibridelor plug-in şi are un cuantum de 2.500 de lei, în plus faţă de valoarea de 6.500 de lei a voucherului de casare Rabla. Dacă maşina cumpărată de clientul care a apelat la Programul Rabla se încadrează în două categorii, adică este şi hibridă şi emite şi sub 100 grame CO2/km, bonusul de 750 de lei este cumulat cu unul dintre celelalte eco-bonusuri şi adăugat primei de casare.

Urmareste Automarket
Cel mai nou vehicul care poate fi casat pentru programul Rabla 2015 poate avea o vechime de minimum opt ani. Nu există o limită inferioară sau superioară de preţ pentru maşinile care pot fi achiziţionate prin programul Rabla, cât timp acestea sunt noi şi sunt comercializate de un dealer autorizat pentru acest proiect în cadrul ediţiei 2015 a programului naţional de înnoire a parcului auto.

Rabla 2014: toate tichetele disponibile au fost valorificate cu o lună înainte de încheierea programului

Comentarii (3)

  • cristi
    ce conditii trebuie sa aiba masina ca sa fie considerata "rabla"?
    2 1
  • Sa aiba fumul mai lung decat lungimea masinii...

    Orice masina va fi acceptata la casat, atata timp cat proprietarul e de acord cu asta. Doar nu se va duce sa caseze o masina pe care va lua mai mult la vanzare directa decat prin voucher...
    4 1
  • Cele cu nr de Bulgaria nu se caseaza?!
    Ca au toate tipurile de "fumuri " pe ele...iar in interior de cele mai multe ori sunt "negre"
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru