Feedback

RAR dezminte informații apărute în presă: “Șoferii cu ITP-ul suspendat sau expirat vor fi sancționați, dar fără dosare penale”

Publicat Marti, 13.02.2018
de Petre Barac
Comenteaza 0
RAR dezminte informații apărute în presă: “Șoferii cu ITP-ul suspendat sau expirat vor fi sancționați, dar fără dosare penale” - Poza 1
Registrul Auto Român (RAR) a transmis că nu a avut niciodată și nici nu are în vedere să introducă o prevedere legală prin care șoferii cu Inspecția Tehnică Periodică (ITP) suspendată sau expirată să riște închisoarea prin întocmirea unor dosare penale.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Registrul Auto Român a dat un comunicat de presă în care a vrut să clarifice situația posesorilor de autovehicule care sunt prinși cu ITP-ul suspendat sau expirat. Astfel, RAR a respins unele informații apărute în presă potrivit cărora șoferii respectivi riscă închisoarea prin întocmirea unor dosare penale.

“Registrul Auto Român respinge informaţiile difuzate recent în mass-media potrivit cărora RAR şi DRPCIV ar dori să introducă o prevedere legală, prin care posesorii de autovehicule care au ITP suspendată sau expirată, respectiv înmatricularea suspendată, să fie pasibili de închisoare prin întocmirea unui dosar penal,” se arată în comunicatul de presă.

RAR a precizat că nu a avut niciodată şi nici nu are în vedere o astfel de iniţiativă, deoarece normele legale în vigoare prevăd clar că abaterea menţionată mai sus reprezintă contravenţie sancţionată doar prin amendă (ca sancţiune principală) şi puncte de penalizare (ca măsură complementară).

Spre exemplu, în cazul în care un autovehicul este oprit de poliţie în trafic şi se constată că are ITP expirată, pe lângă sancţiunea principală şi cea complementară, se dispune şi reţinerea certificatului de înmatriculare, fapt ce va atrage după sine, începând cu 20 mai 2018, şi suspendarea înmatriculării, fără consecinţe de natură penală.

Potrivit sursei citate, odată ce posesorul autovehiculului se prezintă la staţiile ITP autorizate şi obţine ITP valabil, se ridică automat şi suspendarea dispusă asupra înmatriculării.

Via Agerpres


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru