Bilanț pe șosele în primele 6 luni ale anului: aproape 1.800 de șoferi au condus mașini care prezentau pericol iminent de accident

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 29.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Registrul Auto Român a descoperit în trafic în primele 6 luni ale anului aproape 1.800 de șoferi care conduceau mașini care prezentau pericol iminent de accident.

Registrul Auto Român (RAR) a anunțat marți rezultatele controalelor desfășurate în trafic în prima jumătate a acestui an, iar acestea nu sunt deloc îmbucurătoare.

În acest interval de timp, inspectorii au verificat peste 35.000 de mașini despre care au intuit că au potențiale probleme, iar dintre acestea 1.758 prezentau pericol iminent de accident, echivalentul a aproape 5%. Printre cele mai frecvente defecțiuni tehnice s-au numărat cele la sisteme de frânare și direcție, la punți și la fuzete.

Pe de altă parte, la aproape jumătate dintre mașinile verificate inspectorii au descoperit cel puțin o neconformitate tehnică, iar 37% dintre vehicule nu au trecut testul standard de siguranță. Mașinile românilor au probleme și cu emisiile, întrucât aproape 3.500 de șoferi erau la volanul unor mașini care aveau emisii mai mari decât cele standard.

De asemenea, aproape 1.000 de șoferi au fost depistați cu probleme la Inspecția Tehnică Periodică (ITP), întrucât unii șoferi circulau cu ITP-ul expirat, iar alții aveau dovezi false de efectuare a acestuia.

Este important de menționat că rezultatele controalelor efectuate de RAR nu reflectă starea generată a parcului auto din România, întrucât inspectorii verifică în special mașinile care prezintă suspiciuni legate de defecțiuni tehnice.

Via Agerpres

Comentarii (6)

  • In general se opresc modele mai vechi de 15ani.
    Nu am înțeles: nu au trecut testul standard de siguranță! Ce înseamnă mai clar?
    3 0
  • Interesnt ar fi fost ca dupa ce au depistat in trafic masinile neconforme sa verifice si statiile ITP unde au facut acestea ultima evaluare.
    Daca s-ar vrea o curatire a flotei de acolo ar trebui inceput.
    13 0
  • Aproape 1800 de masini au fost descoperite. Cate multe altele circula, dumnezou cu mila.
    10 0
  • Masini 'ca noi' aduse 'recent' din Germania.
    5 1
  • Astia de verifica masinile din trafic ar trebui sa iasa si noaptea sa le scoata de pe drum p-alea cu "xenoane" in far cu oglinda, faruri dereglate, nefunctionale sau "lumanari", xenoane pe duca sau lumini posterioare neconforme sau lipsa.
    12 0
  • Dar o verificare a reglarii farurilor, pe cand o sa avem ?!?
    Asta apropos de siguranta rutiera...
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru