Record pentru Astra 2.0 CDTI: 2.400 km în 24 de ore cu 200 km/h

de Sebastian Toma
Miercuri, 23.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Două Vauxhall Astra 2.0 CDTI au fost conduse timp de 24 de ore pe circuitul de la Millbrook cu o viteză medie de 201 km/h. Împreună, acestea au parcurs peste 4.800 kilometri fără nicio defecţiune tehnică.

Vauxhall Astra, fratele britanic al lui Opel Astra, a reuşit să înregistreze un record de viteză medie pe circuitul de la Millbrook. Până la aprobarea oficială a recordului din partea FIA şi MSA, cei de la Vauxhall spun că au reuşit să atingă o viteză medie de 201 km/h preţ de 3.000 de ture cumulate de circuit, derulate pe parcursul a 24 de ore. Respectivul circuit înclinat are o lungime de două mile, traseul parcurs de cele două Vauxhall Astra 2.0 CDTI a totalizat 4.828 kilometri şi a fost realizat cu ajutorul a 12 şoferi, care au lucrat în ture a câte patru ore fiecare.

Cei de la Vauxhall au schimbat un set de anvelope pentru fiecare maşină în cadrul acestei tentative de record, opririle totalizând 22 de minute pentru ambele maşini în cele 24 de ore, timp în care au fost schimbate pneurile şi au fost schimbaţi şoferii. Tentativa celor de la Vauxhall a fost de a stabili un total de 18 recorduri simultan, unele dintre ele neexistând până acum, cum ar fi un record de viteză medie pentru un model cu motorizare turbo-diesel cu litraj situat între 1.600 şi 2.000 centimetri cubi la nivel global, explică reprezentanţii mărcii britanice.

Dintre cele 18 recorduri, 12 ar fi mondiale iar şase locale, au spus reprezentanţii mărcii.

Urmareste Automarket
În urma ratificării recordurilor de către organismele abilitate, cei de la Vauxhall vor detalia ceea ce au vrut să realizeze şi în ce privinţe au reuşit. Cele două Vauxhall Astra 2.0 CDTI folosite erau echipate cu versiunea de 165 CP a motorizării, necesară pentru a menţine o viteză medie atât de ridicată.

Via Newspress | Vauxhall

Comentarii (16)

  • razvanis
    Wow .. .4800km fara defectiuni, o adevarata performanta ...
    22 15
  • Dacia Plant
    Totusi nu stiu ce au vrut sa demonstreze ? Acelasi lucru poate sa il faca si un Sandero 1.5Dci, doar ca la o viteza mai mica (deh... 90cp).
    Si Dacia ,,zambetul lui iliescu" rula fara probleme 100.000km dupa care ziceai ca se baga ceva in ea si incepeau defectiunile.
    28 9
  • NU stiu cati ar vrea sa testeze o dacie la blana, eu unu nu as avea nici curajul nici indrazneala.
    24 11
  • Au vrut sa testeze Astra daca e buna de Autobahn... desi volanul e pe dreapta.
    14 3
  • @AM: Aaa, deci 4800 km impreuna, dar din titlu nu razbate nicio banuiala cum ca rulajele ar fi cumulate. Nu ne insultati va rugam cu astfel de titluri, ce naiba... suntem pe Click sau pe Cancan aici? Poate ca da, ca observ ca astfel de titluri nu mai sunt demult o exceptie, devin regula.

    @ala: Avem Dacii testate destul de "la blana" nu ca viteza, ca nu-I masina de viteza, cum nici Opel nu este, ci ca exploatare. Ma refer la Loganurile 2004-2005 de taxi, care au trecut de 400.000 km in mediul urban poate cel mai solicitant din Europa: taximetria din Bucuresti nu-i la fel ca cea din aersitele orase europene. Si o spun apreciativ ca sa evidentiez ce inseamna o masina simpla: stai linistit si n-ai batai de cap. E adevarat ca renunti si la o parte din confort si ca ramai cu fieru' brut, dar iti faci viata mult mai linistita (iar imi aduc aminte :) de ce spunea @BMW cu bucsele cu ulei vs bucsele simple de cauciuc).
    23 7
  • mda ...

    http://www.gizmag.com/go/4003/

    si apoi mai vorbim :)))
    16 3
  • Dacia Plant
    Foarte tare articolul @unckle. Hopelu este copil mic. :))
    7 4
  • mie nu prea-mi iese socoteala....2400 km in 24 de ore nu inseamna 100 km/h?
    15 3
  • bob: au fost si opriri....
    3 1
  • ai dreptate bob
    plus ca la 200 la ora ...eu nu stiu masina fie ea si diesel sa nu consume macar un 10 la suta...avand in vedere capacitatea rezervorului de 50-60 litri....mai mult de 600 km nu vad cum puteau face ..sugeti pixu
    5 5
  • Cum au fost si opriri? scrie in articol 22minute... 200km/h x 24 h 4800Km...
    1 0
  • daca viteza medie a fost de 200 km/h si au facut 2400 km intr-o durata totala de 24h, inseamna ca au frecat menta 12 h, nu? inteleg ca sunt plinuri de facut, piloti si cauciucuri (poate) de schimbat, da' totusi...12 h ? nu prea vad unde e realizarea...
    1 1
  • Ghinis buc
    Ce fraieri...sa fi pus 10 masini deodata si CUMULAT faceau jde-mii de km, ala record! Si pe circuit...macar ceva gropi macar? Sine de tramvai? Guri de canal denivelate fata de carosabil? Ce pana mea sa se intample la o masina noua care ruleaza 2.400 km intr-un rond? stiu - RODAJUL; nici macar mirosul ala de "plastic nou" nu se duce :)))

    Data viitoare: sa le lanseze cu o prastie uriasa in spatiul cosmic...vid cat vezi cu ochii...frecare zero! Record unic: Ani lumina doar cu filtrul de polen schimbat de la praful de stele!
    10 2
  • Si cu un singur plin de motorina !
    4 1
  • Fulger
    Pe circuit? Sa vina la mine pe stada sa vedem... si nu la 200km/h ci la 60km/h as zice eu... sa vedem daca scapa intregi...si tin sa precizez ca am opel si sint multumit de el ca sa nu avem discutii
    2 1
  • daca erau VW toti sareau cu gura ca ce tari sunt si de aia au cele mai mari vanzari...
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru