Renault detaliază planurile pentru 2022: numărul de modele cu motoare diesel va scădea cu 50%. Apar 3 modele noi, inclusiv un nou SUV compact

de Daniel Popescu
Marti, 14.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault va lansa 3 modele complet noi până în 2022, inclusiv un nou SUV compact, în timp ce numărul de modele cu motoare diesel va fi redus la jumătate. În plus, francezii vor lansa încă 5 modele electrice.

Renault a anunțat la începutul lunii octombrie noua strategie pentru următorii 5 ani, iar la vremea respectivă a menționat că în 2022 va avea o gamă alcauită din 8 modele electrice și 12 hibrizi.

Constructorul francez vine însă acum cu o serie de detalii interesante despre schimbările radicale pe care le va suferi gama de modele pe parcursul următorilor ani și se referă la întregul Grup Renault, din care mai fac parte brandurile Dacia și Lada.

Gama de modele tradiționale:

Grupul Renault va lansa 3 modele complet noi, inclusiv un nou SUV compact pe lângă Kadjar, astfel că numărul de SUV-uri din gamă va ajunge la 8;

18 modele vor primi facelift-uri sau generații noi. Printre ele se numără o nouă generație pentru Renault Clio și facelift-uri pentru modelele compacte și de segment D;

80% dintre modelele Grupului Renault vor utiliza platforma CMF (Common Module Family) în 2022, în creștere de la 20% în 2016;

numărul de modele cu propulsie diesel va scădea cu 50% pe fondul cererii în scădere puternică pentru acest tip de motoare.

Gama de modele electrice

Grupul Renault va lansa 5 modele electrice complet noi, dar și facelift-uri și generații noi pentru celelalte 3 modele electrice deja existente (Zoe, Kangoo ZE și Twizy).

Mașinile electrice vor constitui 20% din gama de modele a Grupului;

jumătate dintre modelele Grupului vor fi electrificate cel puțin parțial prin lansarea unor versiuni micro-hibrid și, eventual, plug-in hybrid. Renault nu a dezvăluit însă alte detalii despre lansarea unor hibrizi cu încărcare la priză;

Renault va lansa o nouă platformă pentru modele electrice, derivată din noua platformă CMF. Aceasta se va numi CMF-EV și va permite reducerea costurilor cu 30% în cazul bateriilor și cu 20% pentru motoarele electrice.

O parte dintre noile modele tradiționale și electrice vor fi disponibile doar pe anumite piețe, în special din Asia. De altfel, Renault își propune să vândă 550.000 de unități în China în 2022, comparativ cu cele numai 35.000 de unități comercializate în această țară în 2016.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Despre DACIA, nici un cuvant. Sa nu uitam ca (foarte) multi bani ii vin lui Reneult de La Dacia, care pe langa ca e alor, e si a noastra.
    10 3
  • Se pare ca pe DACIA o tin pe post de "vaca de muls" (parerea cuiva cu care m-am tot contrazis, dar mai mult din cauza ca nu imi place ideea). Eu personal doresc mai multa actiune pe la Pitesti, mai multe modele (nu renunt la ideea unui model peste Logan, chiar sedan + breack), noi SUV-uri, chiar si electrice/hibride, dar acolo dicteaza Renault-ul, si putin le pasa de ce cred eu...
    Asa ca nu mai zic nimica...

    PS: acum folosesc cont de utilizator.
    13 4
  • se vorbeste despre GRUPUL Renault si nu despre Renault, Dacia sau Lada separat
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru