Renault investește un miliard de euro în mașini electrice: francezii vor dubla producția lui Zoe și pregătesc noi modele electrice

de Daniel Popescu
Luni, 18.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a anunțat un plan de investiții care vizează dublarea producției lui Zoe, dezvoltarea de noi modele electrice pe o platformă comună cu Nissan și triplarea producției de motoare electrice.

Renault anunțat recent o serie de detalii cu privire la planurile pentru extinderea producției de mașini electrice la 4 uzine pe care le deține în Franța.

Astfel, constructorul va extinde uzina de la Flins pentru ca producția lui Renault Zoe să se dubleze, în contextul cererilor în creștere și ca urmare a faptului că acesta este singurul loc în care se produce modelul electric. În prezent, Renault Zoe este mașina electrică cu cele mai bune vânzări pe continentul european.

De asemenea, uzina din localitatea Douai va fi modernizată pentru ca în viitor să găzduiască o nouă platformă comună cu Nissan și Mitsubishi pe baza căreia vor fi dezvoltate noi modele electrice. Producătorul nu a oferit niciun fel de detalii cu privire la noile modele electrice pe care le va scoate de pe liniile de producție, însă decizia face parte din planul anunțat încă de anul trecut pentru 2022.

Pe de altă parte, Renault va investi și în uzină din localitatea Cleon pentru a tripla producția de motoare electrice, în timp ce uzina de la Maubeuge va primi un upgrade pentru a putea produce și versiunea electrică a viitoarei generații Kangoo.

Conform strategiei pentru 2022, Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi va lansa 12 modele electrice până în 2022.

Via Reuters

Comentarii (12)

  • Rudolf D.
    De ce sunt asa de urate masinile electrice? M-as bucura sa constat ca problema e la mine si numai eu vad designul lor asa. Exceptie face smart si tesla desigur, care totusi nu ma intereseaza ca e prea scumpa.
    6 4
  • Si Nissan Leaf arata a masina
    8 0
  • E-power
    @Rudolf Leaf, Bolt, Zoe, e-Golf (varianta electrica), Ioniq (varianta electrica), Kona (varianta electrica) si Tesla arata super ok. Nu-s pokemoni stil Prius, Mirai sau alte modele eco.

    Deja putem spune ca-s mai multe modele eco care arata a masini vs. jucariile specifice mai mult generatiilor precedente.
    7 0
  • Lectric Power!
    @Rudolf Leaf, Bolt, Zoe, e-Golf (varianta electrica), Ioniq (varianta electrica), Kona (varianta electrica) si Tesla arata super ok. Nu-s pokemoni stil Prius, Mirai sau alte modele eco.

    Deja putem spune ca-s mai multe modele eco care arata a masini vs. jucariile specifice mai mult generatiilor precedente.
    4 0
  • Edikkk
    Nissan Leaf arată bine, Nissan Sylphy doar pentru China, mai nou
    Tesla arată foarte bine

    Hyundai şi Kia arată foarte bine, mai ales la interior au ales unele soluţii foarte bune.
    4 2
  • Are cineva idee,cum se realizeaza incalzirea la full electrice? Cu "aeroterme"("resouri"?)
    1 0
  • rudolph stie cel mai bine, intreaba-l direct

    evident oricine iti poate raspunde cautand pe google (inclusiv rudolph, inclusiv tu)...sa fie cateva mii de review-uri cu electrice unde se explica f bine?
    2 2
  • @viaru
    ce i frate? Te ai trezit cu fata la perna?
    0 1
  • Antoniu
    Mie Prius si Mirai imi plac. Nu suport design-ul tern de genul Golf. Viata trebuie sa aiba culoare, diversitate, nu imi pun uniforma precum corporatistii de la varsta asta.
    6 0
  • Conchita Wurst
    @Antoniu
    Draga Antoniu, iti place diversitatea, culorile, curcubeul? Vrei sa fim prieteni. Eu am juke, dar vreau sa-mi iau Leaf, ca tare misto e.
    1 0
  • Edikkk
    Dle Joe la foarte multe este reşou / aeroterma dar există şi un brevet cu încălzire cu alcool, care este ars, tocmai pentru a nu consuma din autonomia electrică.
    2 0
  • Heizer
    @Edikk, deci tot la emisii de CO2 ajungem! Oribil.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru