Rezultat record după integrarea Opel și Vauxhall: vânzările grupului PSA au crescut cu 38% în primele 6 luni, la 2.18 milioane de mașini

de Paul Cosma
Joi, 12.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul francez PSA a vândut circa 2.18 milioane de mașini în primele 6 luni din acest an, cu 38% mai multe decât în aceeași perioadă de anul trecut. Rezultatul a fost obținut în principal datorită integrării în grup a brandurilor Opel și Vauxhall.

Achiziția Opel și Vauxhall de către PSA a sporit semnificativ vânzările grupului francez în prima parte a lui 2018.

În primele 6 luni ale anului, francezii au vândut 2.18 milioane de mașini, reprezentând o creștere de 38% față de perioada similară din 2017 și un record absolut pentru grup. Anul trecut, în intervalul menționat, PSA vânduse doar 1.58 milioane de vehicule.

Cifrele pentru Europa arată vânzări de 1.67 milioane de unități (creștere de 61.5%), la care Opel și Vauxhall au contribuit cu 550.900 de exemplare livrate către clienți.

Potrivit datelor PSA, segmentul SUV-urilor a adus vânzări globale de 609.000 de unități, reprezentând circa 28% din total.

Via PSA

 

Comentarii (3)

  • Este si acesta un mod de a-ti spori vanzarile, cand esti in declin (in viziunea franceza):
    Cumperi un alt brand, eventual si acela cu probleme, si aduni cifrele de vanzari.
    Et, voila...
    1 14
  • PSA este in al 4 an consecutiv de crestere punand sau exceptand de la socoteala Opel/Vauxhal.
    11 0
  • Nu inteleg articolul. Adica la vanzarile PSA de anul trecut adaugam vanzarile de Opel/Vauxhall si uite cresterea? Ar fi util de vazut o comparatie a vanzarilor PSA de anul asta vs PSA de anul trecut+Opel / Vauxhall de anul trecut. Daca vanzarile au crescut peste suma celor 2 atunci asta e o veste buna...pentru ei.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru