Rolls-Royce are “probleme” cu livrările SUV-ului Cullinan: “Nu facem față comenzilor, deși fabrica funcționează la 100% din capacitate”

de Paul Cosma
Duminica, 17.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls-Royce are “problemele” pe care și le dorește orice constructor. SUV-ul Cullinan este atât de căutat de clienți, încât fabrica britanicilor nu face față numărului mare de comenzi.

Rolls-Royce Cullinan, primul SUV dezvoltat până acum de constructorul britanic, este cel mai scump SUV de serie de lume.

Oferit cu un sistem de tracțiune integrală, cu patru roți directoare și cu un motor V12 de 6.75 litri care produce 571 de cai putere, Cullinan are un preț de pornire de peste 315.000 de euro pe piața din România.

Livrările încep în prima parte a anului curent, însă britanicii se confruntă deja cu o cerere mai mare decât capacitatea de producție.

“Am mărit producția, lucrăm la 100% din capacitate, dar nu reușim să facem față comenzilor,” au declarat oficialii Rolls-Royce.

Fabrica din Goodwood a ajuns la un total de 2.000 de angajați, după ce personalul a fost mărit cu circa 10% la finalul lui 2018.

Potrivit Rolls-Royce, jumătate dintre cei care au comandat Cullinan sunt clienți noi pentru brandul britanic. Anul trecut, RR a vândut 4.107 mașini la nivel global, un an record pentru companie.

Via Automotive News

Comentarii (5)

  • Inseamna ca singurul producator premium care a dat chix cu SUV-ul este Maserati, restul se vand ca painea calda.
    8 2
  • Costel
    cullinan ii exemplu perfect ca "who dares wins" iar pentru bmw toate meritele is indreptatite
    5 5
  • 5 secunde
    Ce destept esti tu, 5 secunde. Pe ce orificiu ti-a iesit "gluma"?
    6 8
  • Marcello Gandini
    Speram ca macar la 80 de ani sa nu fiu nevoit sa dezaprob designul ultimului produs RR care parca face tot posibilul sa modifice principiile estetice ale emblematicei marci britanice.
    Neputand sa cautionez in niciun chip covarsitoarea componenta mercantila a celor ce au zamislit acesta creatie si care totodata consfinteste frivolitatea atat de indepardata odinioara la Goodwood.
    9 3
  • De pe carsalesbase.com,anul trecut Rolls Royce a vandut in Europa doar 716masini(in Europa doar 68 de Cullinan),restul pana la 4.107 s-a vandut in Asia,nu e de mirare ca la cat costa si la cat de kitschoasa e dricul asta de masina a fost un succes doar la ciuhapi si chinezi.Probabil o s-o vad pe strazile de la noi pe la conlocuitorii gingasi de prin Sintesti,alba,cu geamuri fumurii si din pacate pentru ei nu "pâ dizâl"
    7 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru