Ediție specială pentru Rolls-Royce Cullinan, inspirată din spațiu. Producție limitată la 62 de exemplare

de Tiberiu Safta
Miercuri, 31.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls-Royce a pregătit o nouă ediție specială pentru SUV-ul său de lux Cullinan. Noua ediție se numește Blue Shadow și este inspirată din spațiu. Doar 62 de exemplare vor fi produse.

Constructorul britanic a lansat o ediție specială proaspătă pentru Cullinan, SUV-ul său de lux. De această dată, noua ediție specială, botezată Blue Shadow, se inspiră din spațiu, fiind un omagiu adus Liniei Karman, aflată la 100 de kilometri deasupra nivelului mării și care reprezintă granița dintre atmosfera Pământului și spațiul cosmic.

În unitățile imperiale, Linia Karman se află la 62 de mile deasupra nivelului mării. Tocmai de aceea, Rolls-Royce va construi numai 62 de exemplare ale acestei ediții speciale, câte unul pentru fiecare milă deasupra nivelului mării. Noul model este vopsit într-o nuanță exclusivă de albastru Stardust. Această nuanță scoate în evidență culorile straturilor superioare ale planetei noastre, iar modelul primește și o grilă vopsită în negru satinat și jante negre lucioase.

Pentru această ediție specială, emblema Spirit of Ecstasy de pe capotă a fost creată cu o imprimantă 3D și confecționată din titaniu.

Emblema a fost apoi vopsită cu un lac cu tentă albastră foarte subțire, iar la baza emblemei este sculptată inscripția Blue Shadow.

Tapițeria din habitaclu capturează tranziția de la cerul albastru deschis la întunericul spațiului cosmic. Efectul de culori a fost creat prin folosirea a 6 straturi de vopsea care combină 5 nuanțe de albastru diferite și puțin negru pentru a crea un efect tridimensional. Mai mult, ultimul strat conține și bucăți foarte mici de particule de sticlă albastre.

Capitonajul plafonului este creat în forma Lunii, înconjurată de lumini mici în forma unor stele pe cer. Și aici avem nu mai puțin de 5 nuanțe combinate, iar suprafața capitonajului conține nu mai puțin de 250.000 de cusături. Bineînțeles, modelul primește plafonul iluminat Starlight, cu 1183 de lumini LED. Dintre acestea, 799 sunt LED-uri albe, iar restul de 384 de LED-uri sunt albastre.

În premieră pentru un model Rolls-Royce, scaunele conțin tapițerie din piele perforată în forma unor desene artistice, inspirate de planeta noastră așa cum este văzută din spațiu.

Perforațiile speciale iau formele norilor, pământului și oceanelor, fiind realizate în două dimensiuni separate. Fiecare scaun are câte 75.000 de astfel de perforații, iar realizarea fiecărui motiv artistic durează două săptămâni.

Tot în habitaclu avem și un ceas special, creat exclusiv pentru noua ediție specială.

La final, clienții noii ediții speciale mai primesc și câteva accesorii exclusive. Pachetul include o husă pentru mașină cu desenul văzut la scaune, un set special de bagaje și chiar o machetă a mașinii realizată la scara 1:8 și cu lumini exterioare și interioare funcționale.

Noul Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow este disponibil doar prin magazinul Private Office. Așa cum spuneam, doar 62 de exemplare vor fi produse.

via Rolls-Royce

Comentarii (1)

  • Luxul este lux, dar păcat că e foarte poluantă.

    Să ai garaj de milionar şi să îl împuțești cu gaze arse, noxe de toate felurile....

    Bleah...

    Bine că sunt doar 62 de exemplare pentru babalâci.
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru