Chiar și cel mai scump SUV din lume poate fi tunat: Rolls-Royce Cullinan de 800.000 de euro

de Tiberiu Safta
Miercuri, 07.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un exemplar Rolls-Royce Cullinan a fost modificat de către specialiștii de la Novitec. Printre modificările aduse se numără o caroserie mai lată, un motor V12 mai puternic și o schemă de culoare nouă. Toate acestea pentru un preț de aproape 800.000 de euro.

Rolls-Royce Cullinan este cel mai scump SUV din lume. Modelul de lux are un preț de pornire de peste 300.000 de euro și ajunge până la peste 400.000 de euro, așa că mulți ar crede că este aproape imposibil ca acest model să crească semnificativ în preț.

Ei bine, iată că specialiștii de la Novitec ne dovedesc că acest lucru este posibil. Asta pentru că tocmai au prezentat un exemplar unicat și modificat Rolls-Royce Cullinan. Prețul acestui exemplar este de 797.895 de euro. Un preț aproape triplu față de prețul de pornire al unui Cullinan standard.

Așadar, ce primești în plus pentru acești bani? Mai întâi, avem la exterior o caroserie modificată. Sunt prezente o serie de modificări estetice, prin prezența mai multor elemente aerodinamice, însă caroseria în sine este mai lată decât la un Cullinan de serie. Mai exact, partea din față a acestui exemplar este mai lată cu 10 centimetri, iar partea din spate este mai lată cu 12 centimetri.

De asemenea, exemplarul este vopsit într-o schemă de culori two-tone.

Partea inferioară este vopsită într-o nuanță de albastru Salamanca Blue, iar partea superioară este vopsită într-o culoare albă Ice White Metallic. Exteriorul este completat de jante de 24 de inch vopsite în negru Novitec Spofec.

Și la interior sunt prezente modificări, în special la scaune. Ele sunt îmbrăcate în piele albă cu inserții și detalii albastre, care se asortează cu exteriorul exemplarului. Plafonul conține și un sistem de iluminare sub forma unor stele pe cerul nopții, iar pasagerii din spate au la dispoziție tablete integrate în spătarele scaunelor din față.

Cea mai importantă schimbare se regăsește la motor. Exemplarul este bazat pe versiunea Black Badge, ceea ce înseamnă un motor V12 de 6.7 litri. Puterea motorului a fost mărită de la 600 la 707 cai putere, iar cuplul a fost mărit de la 900 până la 1060 de Nm. Novitec a efectuat modificări la computerul mașinii și a montat și o evacuare nouă, care să amplifice sunetul motorului.

Exemplarul modificat accelerează de la 0 la 100 de km/h în doar 4.6 secunde, față de 5.2 secunde cum era înainte.

De asemenea, viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h.

Noul exemplar Rolls-Royce Cullinan by Novitec este de vânzare pe site-ul Hollmann, un dealer auto din Germania. Așa cum am spus, prețul său este de 797.895 de euro.

via Autoblog.it

Comentarii (4)

  • La poluare la tunat???


    Aurit aşa la exterior, dar înăuntru ditamai V8 poluant care papa 4000 litri de aer pe minut, papă oxigenul de la bebeluşi
    1 4
  • Mircea Badea
    cand iti bati joc de o bataie de joc..
    5 1
  • Se asortează cu un trening cu trei dungi... din păcate.

    Gopnik Edition.
    5 0
  • ăsta e răspunsul RR la invazia din Ucraina, ca să le arate rușilor ce au pierdut
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru