Scania: "Nu acceptăm ca noile maşini Saab să poarte logo-ul vechi al mărcii"

de Mircea Meșter
Vineri, 17.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarele maşini electrice care vor fi produse sub marca Saab de consorţiul japonezo-chinez care a cumpărat brandul din Suedia nu vor avea voie să afişeze logo-ul clasic Saab.

Esential 2014 este anul apariţiei primului model electric Saab din noua eră. Piaţa principală de desfacere va fi China.
Noii proprietari sino-niponi ai mărcii Saab nu vor avea voie să monteze logo-ul clasic al mărcii suedeze în momentul în care vor scoate pe piaţă primele modele din "era nouă" a brandului nordic. Scania, deţinătorii drepturilor de utilizare a logo-ului grifonului roşu pe fond albastru s-a împotrivit oficial continuării prezenţei logo-ului vechi Saab pe grilele viitoarelor modele electrice.

Vă reamintim că părţile importante din ceea ce a fost Saab înainte de faliment şi lichidare au fost cumpărate de un consorţiu format din companii chineze şi japoneze care au anunţat că vor schimba total orientarea modelelor produse sub sigla Saab, marca urmând să deţină exclusiv maşini electrice

"Maşinile care vor fi produse sub numele Saab de noua conducere a companiei nu mai sunt suedeze.

Nu vom accepta utilizarea logo-ului grifonului roşu pe fond albastru într-un mod care ar putea aduce atingeri brandului Scania", a declarat un purtător de cuvânt al mărcii suedeze de maşini de mare tonaj. Scania şi Saab au făcut parte până în 1990 din aceeaşi companie, împărţind acelaşi logo şi aceeaşi conducere. Ulterior, Saab a intrat pe mâinile gigantului General Motors, care a vândut marca celor de la Spyker în 2010, în timp ce Scania este acum parte a Grupului Volkswagen.

Comentarii (6)

  • Oricum nici Scania si nici SAAB nu mai sunt controlate de suedezi de ceva vreme asa ca domnul din articol traieste din amintiri.

    Adevarul e ca singuri nu au ramas competitivi si au trebuit sa fie cumparati. Swedish & British way of car business LoL
    12 6
  • Era clar ca se va ajunge aici. Ramane de vazut, in cazul in care Nevs va produce automobile la Trollhättan (lucru de care ma indoiesc tot mai mult), daca noile modele vor primi aprobarea de la SAAB AB sa poarte numele de SAAB.
    12 1
  • Suedezu
    Sper ca intr-o buna zi ,sa vedem mai multe pe strazi.Chiar iubesc marca Saab si la fel si Volvo.Dar multi nu recunosc ca Volvo este singura marca din lume care exceleaza la siguranta.
    10 21
  • AndreiRN
    Mare smecherie.
    Chinezi or sa modifice putin logo si o sa schimbe culorile cu ceva verde si gata treaba.
    Or sa asambleze ceva masoini si in Suedia ca sa aiba o prezenta pe piata Europeana dar componentele si subasambluri mari or sa vina gata facute.
    O sa aiba succes precum Volvo chinezesc si in cativa ani populatia se va desenzibiliza si vor accepta precum orice alt produs chinezesc folosit. Daca observi romanii sunt primi sa ia in brate aceste produse.
    11 19
  • Mie mi se pare normal sa nu mai poarte vechea sigla...Intr-un fel au dreptate cei de la Scania!!!
    10 5
  • AndreiRN
    Ioane_De pe Camp, chiar te-ai gandit bine cand ai facut afirmatia?
    Faptul ca Scania a deschis gura reflecta ipocrizia lor ca ei nu sunt decat un VW si garantat ca au componente chinezesti in ele. Chinezi au dat banii buni pt Saab si dreptul de productie si daca "omul alb" face mizeri pe tema unei embleme tot globul se uita cu scarba la impotenta lor industriala si ineficienta care ia dus la faliment.
    Daca vor sa faca ceva sa fi pus ei bani sa cumpere Saab.
    Oricum chinezi or sa schimbe leul cu un dragon si or sa faca fundalul verde ca asa place la ecologisti ca doar ei or sa cumpere noua marfa.
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru