Feedback

Se naște un gigant moto? Harley-Davidson vrea să cumpere Ducati de la Grupul Volkswagen

Publicat Joi, 22.06.2017
de Mircea Meşter
Comenteaza 4
Se naște un gigant moto? Harley-Davidson vrea să cumpere Ducati de la Grupul Volkswagen - Poza 1
Scos la vânzare de Grupul Volkswagen la doar 5 ani de la achiziția mărcii, brandul Ducati ar putea ajunge în portofoliul Harley-Davidson, cel mai de succes constructor moto din Statele Unite.

Vești interesante din lumea pe două roți. După ce Grupul Volkswagen a decis să renunțe la brandul de motociclete Ducati, care devine astfel victima revirimentului financiar necesar după scandalul Dieselgate în care a fost implicată compania-mamă, marca italiană ar putea ajunge în portofoliul unui alt brand de legendă a lumii moto: Harley-Davidson.

Conform agenției Reuters, americanii de la Harley au pregătit deja o ofertă consistentă pentru Ducati într-o mutare care ar aduce sub același acoperiș două dintre mărcile complementare ale lumii moto. Astfel, dacă motocicletele Harley-Davidson sunt în general produse touring, motoarele produse de Ducati reprezintă una dintre cele mai cunoscute expresii ale lumii sportive pur-sânge. Conform celor de la Reuters, valoarea tranzacției ar fi de 1.5 miliarde de euro.

Harley-Davidson nu este însă singura companie interesată să pună mâna pe Ducati. Indienii de la Bajaj Auto reprezintă un alt nume intrat în cursă, lista fiind completată de o serie de fonduri de investiții care vizează achiziția Ducati pentru o eventuală revânzare ulterioară.

via Reuters


Comentarii (4)

 • Buna afacere.
  Audi a cumparat Ducati cu 900 mil euro acum cativa ani.
  8 0
 • COCALARU SEF
  Sa se apropie (oare?) sfarsitul brandului Ducati?
  1 9
 • Cineva
  Cat m-as bucura sa il cumpere H.D....ar avea o imagine mai buna !
  3 1
 • AndreiRN
  Adica ei au inchis Buell si vor Ducati?
  0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru