Seat confirmă numele SUV-ului cu 7 locuri pregătit pentru 2018: prima imagine cu noul Tarraco

de Daniel Popescu
Marti, 20.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat a confirmat că noul său SUV cu 7 locuri, care va fi lansat la sfârșitul acestui an, va purta numele Tarraco. Numele a fost ales câștigător în urma unui vot la care au participat aproape 150.000 de persoane.

SEAT va lansa la sfârșitul acestui an un SUV cu până la 7 locuri care va completa gama alcătuită în prezent din Arona și Ateca. Spaniolii au mizat pe interacțiunea cu fanii mărcii pentru a stabili numele noului model și, după mai bine de jumătate de an, a anunțat și marele câștigător.

Astfel, noul SUV se va numi Seat Tarraco, după numele vechi al actualului oraș Tarragona. Cu această ocazie, constructorul spaniol a publicat și o primă imagine teaser cu noul model, care evidențiază parțial partea frontală și forma blocurilor optice.

Noul SUV va fi poziționat în gamă peste Ateca și va fi bazat pe platforma MQB A2 a Grupului Volkswagen, folosită în prezent și de modele precum Ateca și Skoda Kodiaq.

Inițial, Seat a ales 9 nume potențiale din geografia spaniolă, așa cum se întâmplă în cazul tuturor modelelor sale, pentru ca în septembrie să scurteze lista la numai 4 nume. Fanii au fost invitați să voteze numele preferat între Alboran, Aranda, Avila și Tarraco, iar numele câștigător ar fi trebuit dezvăluit în 15 octombrie.

În cele din urmă, anunțul a fost făcut abia acum, iar Tarraco a fost ales câștigător de 35.5% dintre cele peste 146.000 de persoane care au participat la vot în runda finală, în timp ce pe locul doi s-a poziționat numele Avila cu aproape 29% dintre voturi. Aranda a fost selectat de aproape 27% dintre fani, în timp ce aproape 9% au mizat pe Alboran.

Tarraco este considerată cea mai veche așezare a Imperiului Roman din Peninsula Iberică și a fost una dintre marile metropole ale Imperiului din acea perioadă.

Via Seat

Comentarii (7)

  • Unde se incadreaza masina asta intre Tiguan Allspace si Kodiaq? Ce o diferentiaza? De fapt care e locul lui Seat intre fratii VW si Skoda?
    2 6
  • deja e un semn de dementa cu atatea suv-uri,
    9 3
  • mircea
    @Tibi
    Nu e foarte clar unde se așează. Probabil va fi frate cu Kodiaq - Tiguan Allspace, nu văd Seat urcând în gamă spre Touareg, nu e în logica mărcii spaniole.
    3 2
  • Marius
    Practic in concernul VAG treaba sta cam asa:
    - gama de buget: SKODA
    - gama de buget cu accent dinamic: SEAT
    - gama de volum, uneori cu usoare pretentii premium: VW
    - gama premium: AUDI
    - gama sport: PORSCHE
    - gama supersport: LAMBORGHINI
    - gama hypersport: BUGATTI
    - gama lux: BENTLEY
    - gama moto: DUCATI
    - gama utilitare usoare: VW
    - gama utilitare grele/camioane: SCANIA si MAN
    8 3
  • e de umplutura

    asta e "logica" intregii marci SEAT
    4 6
  • someone
    facem pariu ca in proportie de 98,75 va ghicesc gama de motoare la lansare, cutiile de viteze si transmisiile? si si voi ar trebui sa puteti de asemenea ;)
    8 4
  • @mircea
    Nici eu nu ma asteptam sa mearga spre Touareg, ci ma gandeam care e ”scopul lui in viata”. Care e publicul tinta, de ce si-ar cumpara cineva un Seat in detrimentul unei Skoda sau VW. Pentru ca sunt destui care cumpara, altfel nu insistau cu marca asta. Cred ca @Marius are ceva dreptate cu accentul dinamic. Apoi daca ma gandesc la tendintele actuale ale producatorilor de a vinde 2 modele in acceasi clasa, nu-mi mai pare asa ciudat faptul ca se vinde si Seat. (T-Roc si T-Cross, Kia Sportage va avea un frate, Fiesta si Ka+, Cactus si C4 Aircross).
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru