Seat Marbella va fi primul model electric al mărcii spaniole. Bonus: noua Ibiza, Leon facelift, un SUV de segment mic și versiuni sport ale lui Ateca

de Mircea Meşter
Sambata, 28.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nici nu ne-am obișnuit bine cu denumirea lui Ateca, primul SUV din gama Seat, și trebuie să adoptăm un nou model 100% nou. Numele său este Seat Marbella și va fi un mini-SUV care va avea o versiune full-electrică.

Lansarea SUV-ului compact Ateca, produs pe platforma lui Volkswagen Tiguan, este doar primul pas pe care SEAT îl face înspre o gamă complet nouă de modele. Dacă acum două zile am aflat câteva detalii despre un viitor frate mai mic al lui Ateca, acesta urmând să se lupte în segmentul SUV-urilor de segment B cu modele precum Captur, Juke, 2008, Mokka și EcoSport, astăzi ne concentrăm pe restul gamei de modele mici ale mărcii spaniole.

Seat Marbella, prima electrică a mărcii

Cea mai mare noutate este legată de lansarea primului model 100% electric din gama Seat. Numele acestuia va fi Seat Marbella și va fi aduce nu doar un nou nume, ci și o strategie de vânzare diferită față de ceea ce oferea Seat pe piață până acum. Noul Seat Marbella va fi un mini-SUV de oraș construit pe platforma pe care Grupul Volkswagen asamblează astăzi triada VW Up - Skoda Citigo - Seat Mii, iar opțiunile de motorizare pe care le vor avea clienții vor varia între benzină și full-electric. Autonomia anunțată pentru Marbella nu va depăși 200 de kilometri, principiul pe care va lucra Seat fiind și motto-ul lansării acestui model: "Keep it Simple".

Numele Marbella nu este unul complet nou în gama Seat.

El a mai făcut parte din lista de modele ale mărcii în anii '80 atunci când desemna o versiune de vârf a lui Seat Panda, model împrumutat de la Fiat în virtutea parteneriatului existent la acea oră între cele două companii.

Seat Marbella din 1983 era o versiune de top a lui Seat/Fiat Panda.

Achiziție exclusiv în leasing

Seat Marbella nu va putea fi însă achiziționat în versiunea sa pur electrică, strategia Seat urmând să se bazeze pe un sistem de finanțare asemănător leasing-ului: clienții oferă o sumă de bani ca avans, iar restul va fi plătit ca rate lunare egale care acoperă asigurările și mentenanța. Pe măsură ce Seat va lansa ulterior versiuni de baterie cu autonomie superioară, mașina va putea fi schimbată cu una nouă, iar cea veche va fi reînchiriată clienților interesați. 

Noua Ibiza vine în primăvara lui 2017

O altă noutate importantă pregătită de Seat în următoarea perioadă vizează o nouă generație Ibiza. Programată pentru lansare în prima jumătate a anului 2017, noua Ibiza va fi primul model de segment mic al Grupului Volkswagen care va fi construit pe platforma modulară MQB.

Prezentarea oficială a modelului spaniol va avea loc în toamna acestui an la Salonul de la Paris, iar design-ul urmează să împrumute liniile deja cunoscute de pe Ateca, cu o infuzie de agresivitate suplimentară față de actuala generație.

Tot în 2017, cei de la Seat pregătesc un facelift pentru Leon, unul dintre modelele care au dus greul vânzărilor în ultimii ani pentru marca iberică.

Ateca FR și Ateca X-Perience

Deși încă nu a apărut oficial în showroom-uri, SUV-ul compact Seat Ateca va primi și el versiuni speciale care au rolul de a atinge o gamă cât mai largă de clienți. Dacă cei care vor o tușă de dinamism și sportivitate vor putea să se bazeze pe versiunea Ateca FR, clienții care-și doresc un SUV cu look off-road vor avea la dispoziție varianta . Aceasta va oferi scuturi și elemente suplimentare care-l vor transforma într-o mașină ceva mai pregătită pentru ieșirile în afara asfaltului. 

Comentarii (2)

  • "un nou model 100% nou"
    6 0
  • Marbella- suna a bere servita intr-o bodega slinoasa. N-are nicio legatura cu Spania. Spaniolii sunt latini, deci ar face masini pasionale, in schimb asta e cat se poate de teutona si de insipida.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru