Sebastien Loeb și-a prezentat mașina cu care va concura la Raliul Dakar 2019: "Sunt motivat de lipsa de presiune"

de Daniel Popescu
Marti, 13.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb a prezentat pe o plajă din Olanda culorile modelului Peugeot 3008 DKR cu care va concura la Raliul Dakar în 2019.

Sebastien Loeb va participa la ediția de anul viitor a Raliului Dakar în calitate de pilot privat al celor de la Red Bull și va urca la volanul unui Peugeot 3008 DKR. Nonuplul campion mondial de raliuri a organizat la finalul săptămânii trecute un eveniment cu ocazia căruia a prezentat culorile mașinii sale.

Locul ales a fost unul inedit, întrucât prezentarea a avut loc pe o plajă din apropierea localității olandeze Haga, o suprafață pe care francezul o va întâlni frecvent în cadrul celebrei competiții de anduranță.

"Să merg acolo fără niciun fel de presiune mă tentează și mă motivează. Nu mi s-a întâmplat prea des în carieră să fiu un outsider și este un sentiment pentru care îmi place această aventură. Mai presus de toate, mergem acolo să ne simțim bine", a declarat el.

Loeb nu se află la prima prezență în Raliu Dakar, iar la ediția din 2017 a ocupat poziția a doua. Francezul este în formă maximă după victoria surprinzătoare obținută recent în Raliul Spaniei din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri.

Pentru prima dată în istorie, Raliul Dakar se va desfășura pe teritoriul unui singur stat.

Ediția din 2019 a Raliului Dakar va începe în 6 ianuarie, iar concurenții vor avea de înfruntat 10 etape, toate acestea fiind organizate în Peru. Startul și finișul sunt programate în Lima, capitala Statului Peru. Organizatorii au purtat negocieri și cu Bolivia, Chile și Ecuador, însă toate cele trei state au refuzat să se implice în competiție.

Via Red Bull

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru