Șefii Opel sunt categorici: "Nu am folosit software pentru manipularea emisiilor"

de Daniel Popescu
Miercuri, 18.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a respins categoric speculaţiile că modelele Insignia şi Zafira utilizează software care opresc dispozitivele de control ale emisiilor la viteze mai mari de 145 km/h.

Opel este acuzată în Germania că foloseşte un software care permite manipularea emisiilor. Potrivit unei investigaţii realizată de publicaţia Spiegel împreună cu postul de televiziune ARD şi asociaţia de mediu Deutsche Umwelthilfe (DUH), modelele Insignia şi Zafira sunt echipate cu un software care permite oprirea dispozitivelor care controlează emisiile atunci când viteza depăşeşte 145 km/h.

Oficialii Opel au fost convocaţi miercuri la o întâlnire cu autorităţile germane pe marginea acestui subiect, însă constructorul afirmă că nu foloseşte niciun fel de software.

"Noi, la Opel, nu folosim software ilegal. Rezultatele sunt interpretabile din cauza simplicarii agresive şi a relaţiilor complicate din cadrul sistemului de control al emisiilor pentru motoarele diesel. Motoarele noastre sunt conforme cu cerinţele legale. Anticipăm că autorităţile vor împărtăşi acest punct de vedere", afirmă CEO-ul Karl-Thomas Neumann.

În plus, Opel afirmă că nu a primit un raport complet cu privire la modalitatea în care motoarele sale diesel au fost verificate în cadrul investigaţiei şi urmează să publice informaţii suplimentare după întâlnirea de miercuri cu autorităţile germane.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • In alta ordine de idei... compania Suzuki a recunoscut ca a folosit tehnici "improprii" de a testa consumul pe autoturismele proprii.
    7 1
  • Nu am folosit software ...am folosit hardware!

    Fura toti !
    10 2
  • :DDDD
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru