Sergio Marchionne: "Alfa Romeo va dezvolta motoare alături de Ferrari"

de Sebastian Toma
Joi, 31.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Marchionne, şeful Grupului Fiat, a anunţat că inginerii Alfa Romeo vor fi sprijiniţi de Ferrari la dezvoltarea noilor motorizări.

Fiat va anunţa o colaborare tehnică între Alfa Romeo şi Ferrari. Această colaborare a fost sugerată deja de Sergio Marchionne, care a spus că problema cea mai mare a Alfa Romeo este "furnizarea de motoare care să merite portul siglei Alfa Romeo", lucru la care va contrbui Ferrari. Cel mai probabil, specialiştii de la Ferrari vor ajuta inginerii FPT ( Fiat PowerTrain Technologies) să dezvolte motorizări noi pe benzină pentru gama Alfa Romeo, deşi noi diesel-uri nu sunt excluse. O diferenţă notabilă, pe lângă nivelurile de putere furnizate şi clasarea complet diferită, între Alfa Romeo şi Ferrari este prezenţa motorizărilor cu distribuţie variabilă în gama Alfa Romeo, turaţiile ridicate pe care le pot atinge unităţile furnizate de Ferrari nefiind tangibile pentru sistemul MultiAir şi pentru niciun alt sistem de acest gen.

Potrivit unei surse citate de Automotive News Europe, Alfa Romeo va lansa versiunile berlină şi wagon ale lui Giulia în 2014, urmate de un roadster cu două locuri şi tracţiune spate.Cele două versiuni ale modelului de segment D vor fi construite în Italia, la fabrica din Cassino, pe când roadsterul va fi construit la Hiroshima, în Japonia, în baza parteneriatului cu cei de la Mazda.Roadsterul va primit un motor din aluminiu, cu patru cilindri în linie şi injecţie directă, care va avea o cilindree de 1.75 litri şi va dezvolta 250 CP.

Urmareste Automarket
Cei de la Ferrari au dezvoltat motoare şi alături de inginerii Maserati, parteneriatul ducând la dezvoltarea celor două motoare twin-turbo care vor fi oferite în gama Quattroporte.
În standard, modelul are un V6 de 3.0 litri, care are injecţie directă şi dezvoltă 410 CP. Versiunea de top are o cilindree de 3.8 litri, opt cilindri în V, injecţie directă şi livrează 530 CP. Cele două motoare sunt produse de fabrica Ferrari din Maranello, care a primit o actualizare în valoare de 67 de milioane de dolari.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (9)

  • Exact ce vroiam sa aud :-D
    30 6
  • pacpac
    inginerii de la ferrari defapt sunt niste compozitori de sunete placute urechii e genial cum se aude motoru de pe Quattroporte
    23 4
  • http://www.alvolante.it/news/motori-alfa-romeo-con-ferrari-299144
    http://www.autonews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130130/COPY01/301309649/ferrari-to-help-alfa-romeo-on-engines-marchionne-says#axzz2JZnkxcfg
    4 1
  • Adică vor lua foc la fel ca modelele Ferrari?
    8 35
  • nu! vor lua fac precum modeele Ferrari dar se vor strica cu stil ...precum o alfa!
    6 18
  • schumi
    Brandul 'Alfa Romeo' este esential pt revenirea concernului FIAT in segmentul premium. Datorita istoriei pe care o are in spate, acest brand are un potential estraordinar (lucru recunoscut si de seful VAG). Alfa Romeo poate deveni cea mai ravnita masina premium.
    26 4
  • antonny
    ce tine Italianul cu dinti de marcile pe care le produc .......
    12 1
  • Italianu
    Motoarele de Ferrari sunt foarte performante si suna cel mai bine. Problema e ca la fiabilitate stau cam prost. Ard ca tortele....
    7 21
  • de ce stergeti comentarii absolut normale? ..
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru