Sergio Marchionne vrea să dubleze vânzările Jeep în patru ani

de Sebastian Toma
Luni, 05.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marca Jeep este singura din portofoliul Fiat Chrysler Automobiles care va reuşi să depăşească ţintele de volum stabilite de Sergio Marchionne în 2009. Şeful companiei italo-americane vrea să ducă marca Jeep şi mai departe, fiind aşteptată o dublare a vânzărilor.

Sergio Marchionne are planuri mari cu Jeep, spun cei de la Automotive News, directorul Fiat Chrysler Automobiles dorind să dubleze vânzările mărcii până în 2018. Mai exact, Marchionne vrea ca Jeep să vândă 1.5 milioane de unităţi pe an în termen de patru ani. Aşteptările şefului FCA vin după ce Jeep a reuşit o creştere de 36% în 2013, totalizând 731.565 unităţi. Pentru 2014, cei de la Jeep se aşteaptă la un milion de unităţi vândute, mai mult decât dublu în comparaţie cu rezultatele anului 2008, când marca americană a vândut 497.000 de unităţi. Noul model al mărcii Jeep, Renegade, este aşteptat să joace un rol important în creşterea vânzărilor în următorii ani.

Jeep Renegade - imagini oficiale ale celui mai mic SUV al americanilor

Producţia lui Jeep Renegade va debuta în iunie la fabrica FCA din Melfi, Italia. Uzina este capabilă să producă 150.000 de unităţi Renegade pe an şi construieşte şi fratele de platformă al lui Renegade, crossoverul Fiat 500X. După ce producţia lui Renegade va fi iniţiată în Italia, Jeep va începe să producă acest model şi la o uzină din Brazilia, pentru a asigura volumele necesare pieţei din America de Sud.

Până la finele anului 2015, modelul Renegade va fi introdus în producţie şi în China, în cadrul unei fabrici construite împreună cu partenerul local al companiei, Guangzhou Automobile Group.

Oameni cu vocaţie: Sergio Marchionne, magicianul care a construit mariajul Fiat-Chrysler

În 2008, marca Jeep a vândut 497.000 de unităţi. Anul 2013 i-a adus mărcii americane vânzări de 731.565 unităţi.

Urmareste Automarket
Aşadar, planul lui Marchionne pentru marca Jeep se bazează pe pieţele din America de Sud şi China, care înregistrează creşteri de la an la an şi promit să-şi mărească volumele în viitor.
Strategia aleasă de Marchionne nu este diferită de cea abordată de omologii săi din partea concernelor rivale. În ciuda planului ambiţios al celor de la Fiat Chrysler Automobiles, piaţa din China nu va ajunge pe primul loc în clasamentul vânzărilor de Jeep, spun analiştii din industrie, acest loc fiind rezervat pieţei din SUA.

Fiat Chrysler Automobiles, compania realizată în urma unirii Fiat Group - Chrysler Group, şi-a prezentat noul logo

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (6)

  • Cu asa modele urate slabe sanse....
    12 14
  • Jeep Renegade e un model care-mi place. Nu are cel mai frumos design exterior insa in clasa lui nu cred ca va avea vreun competitor serios in ceea ce priveste capabilitatile off-road in urmatorii ani. Plus ca interiorul arata bine si motorizarile sunt alese cu cap.

    Noul Grand Cherokee e excelent din toate punctele de vedere (cine nu crede poate face o vizita intr-un show-room sau chiar un drive test), singurul model mai ciudat fiind noul Cherokee (farurile fac trimitere spre o masina sport futurista decat spre un suv 4x4).

    Acum sa speram ca vor sta bine si la capitolul fiabilitate si italienii nu vor face rabat aici asa cum se intampla de obicei cu automobilele lor...
    8 5
  • Lui Marchionne chiar i-au iesit jocurile in ultima vreme. Sa nu uitam ca in lumea asta ineficienta managementului se sanctioneaza drastic, ori el e de prea multa vreme la carma acestui grup de renume din care fap parte unele dintre cele mai spectaculoase marci din istoria automobilului, pentru a fi acuzat ca nu stie ce face sau ce spune! Cu el la timona Fiat pur si simplu a renascut! Masinile lansate in ultimii ani sunt frumoase si fiabilitatea lor a crescut considerabil! 500 - 500 L reprezinta niste pariuri castigate! Alianta cu Chrysler, care se numeste alianta doar datorita orgoliului americanilor, in fapt fiind o adevarata preluare, este de asemenea o reusita! De ce nu ar reusi si de data asta ce isi propune? Eu unul ii doresc succes! Ca iubitor al fenomenului automibilistic, nu pot sa nu ma bucur cand vad ca unul dintre cele mai vechi producatori de masini din lume merge mai departe! Si merge bine!
    12 1
  • Yosemite
    Renegade e urat?!? Pai Juke cum mai e fratilor??
    Din gama Jeep imi place foarte mult Grand Cherokee,e impunator si stim cu totii ca nu e doar un suv pt asfalt precum x5,q7,cayenne,ml.
    Wrangler e taticul off-roaderelor,a trecut prin razboaie,e o adevarata legenda pe patru roti.
    14 2
  • Se pare ca Jeep Renegade si mai ales varianta Trail Hawk va fi un mare succes de vanzari. Incearca sa imbine traditia legendara off-road cu un comportament exemplar on-road.
    13 0
  • pana una alta pica testul elenului ...bine ca e bune in offroad :))
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru