Shanghai 2013: Nissan Friend-ME Concept - o berlină sport dedicată tinerilor din China

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 20.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce a prezentat o serie de imagini teaser cu conceptul Friend-ME, Nissan a dezvăluit noul concept în cadrul Salonului Auto de la Shanghai.

Nissan a prezentat la Salonul Auto de la Shanghai un concept spectaculos numit Friend-ME. Acest concept fusese anunțat într-o serie de fotografii teaser pe care Nissan le-a dat publicității în săptămânile anterioare Salonului de la Shanghai. Friend-ME este conceptul unei berline sportive cu patru locuri gândită special pentru clienții tineri din China. Acest concept este rezultatul colaborării dintre Nissan Design China din Beijing și Nissan Global Desing Centre. Proiectul a fost coordonat de Shiro Nakamura, vice-președinte Nissan și șeful departamentului de design. Nissan spune că acest concept folosește o platformă deja existentă, deci necesită un minim de componente unice. 

Designul prezentat de acest concept este unul sportiv și spectaculos. Conceptul se prezintă cu gardă la sol mică și console reduse în față și spate ceea ce îi conferă un look agresiv. Nissan va folosi un sistem PureDrive hybrid pentru propulsia acestui model. Interiorul este futurist cu o consolă centrală digitală ce se întinde până între cele două locuri din spate.

Cele patru locuri sunt separate pentru a sublinia faptul că ocupanții acestui automobil sunt egali. Fiecare dintre pasageri poate accesa un ecran unde sunt afișate informații despre mașină.

Urmareste Automarket
Acest concept este primul dintr-o serie ce vor anunța noi modele Nissan dedicate pieței din China. Numărul clienților cu o vârstă mică a crescut semnificativ în China în ultimii ani.
Sunt 240 milioane de chinezi născuți în 1980, ei fiind targetul principal pentru o eventuală versiune de serie a conceptului Nissan Friend-ME.

Via Autocar

Comentarii (7)

  • Patrol
    Super smecher Nissan-ul asta! Cu un motor puternic de ultima generatie va tipa agresivitate din toti rarunchii... Parerea me e ca Nissan va da tonul la ce va aparea de acum incolo la alti constructori... Cum a facut-o si cu Juke, Leaf si alte inovatii.
    40 9
  • sa speram ca se va produce si ca va arata macar ca si acest concep bravo nisan
    12 4
  • Din punctul meu de vedere este urata cu spume, dar poate ca asta este moda în China
    8 29
  • Absolut superb conceptul !
    32 4
  • florin
    Chiar spectaculos .. n-au dezamagit.
    22 2
  • poza 4 este foarte misto. desi predomina albul.
    1 9
  • @momo sa stii ca e de fapt ca mintea ta... lipsita de continut.
    13 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru