Skoda a demarat proiectul pilot eMobility: zece prototipuri Citigo E colectează date pentru finalizarea versiunii de serie a citadinului electric

de Cornel Șocariciu
Joi, 04.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a anunțat că zece prototipuri Citigo E fac parte din proiectul eMobility. Prin intermediul acestui program, tehnicienii și inginerii Skoda vor colecta date pentru a putea finaliza versiunea de serie a citadinului electric. Producția lui Skoda Citigo E va începe în ultimul trimestru din 2019.

Anul acesta, Skoda pregătește primele modele electrificate din gamă. Cehii vor lansa o versiune plug-in hybrid pentru vârful de gamă Superb, dar și o variantă Citigo 100% electrică (Citigo E).

Acum, constructorul din Mlada Boleslav a demarat un proiect pilot în Cehia. Acesta a fost botezat eMobility, iar zece prototipuri Citigo E vor colecta date importante astfel încât inginerii și tehnicienii Skoda să finalizeze versiunea de serie a citadinului electric.

O "armată" de senzori monitorizează temperatura de afară, temperatura din vehicul și accelerația. Toate informațiile sunt transmise în mod automat către departamentul de dezvoltare Skoda, urmând ca acestea să fie evaluate și interpretate. În acest mod, inginerii constructorului ceh vor putea urmări performanțele bateriilor în utlizarea zilnică.

"Înainte ca primele vehicule electrificate din gama Skoda să ajungă în producția de serie, colectăm informații din partea clienților. Aceștia vor evalua comportamentul prototipurilor în următoarele luni.

Ca parte a noului proiect, testăm și o serie de servicii dedicate exclusiv viitoarelor vehicule electrice", a declarat Lubos Vlcek, director general Skoda Cehia.

Conform oficialilor producătorului din Mlada Boleslav, producția versiunii Skoda Citigo E va debuta în ultimul trimestru din 2019. În următorii patru ani, Skoda va investi circa 2 miliarde de euro în programe de electrificare și digitalizare. Totodată, cehii promit ca până la finalul lui 2022 să lanseze pe piață "cel puțin 10 modele/versiuni electrificate".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru