Skoda Rapid Spaceback - primul hatchback compact al cehilor vine în iunie în România

de Bogdan Mirică
Miercuri, 28.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda va lărgi gama actualului Rapid cu o variantă nouă, botezată Spaceback. Modelul va fi un hatchback compact, poziţionat peste actualul Fabia.

Skoda Rapid a fost principala atracţie la standul constructorului ceh în cadrul Salonului Auto de la Paris, desfăşurat în această toamnă. Modelul a atras imediat atenţia publicului şi a înregistrat o popularitate mare în rândul celor care îşi doreau un sedan compact abordabil ca preţ. Recent, Rapid a fost lansat şi în România, unde Skoda speră să se bucure măcar de succesul actualului Octavia.

Potrivit oficialilor mărcii, importatorul prezent în ţara noastră intenţionează să vândă între 2000 şi 2500 de unităţi pe an, o previziune atent calculată având în vedere tendinţa de depreciere arătată de piaţa auto românească în ultimele luni.

Esential 2500 de unităţi Rapid speră să vândă Skoda anul viitor în România.
Skoda nu se va mulţumi însă doar cu atât. Subsidiarul grupului Volkswagen îşi doreşte să lărgească gama actualului Rapid şi se pare că o va face mai repede decât se aşteptau mulţi.
Potrivit unor informaţii oferite de oficialii români ai mărcii, prezenţi în cadrul lansării naţionale a noului Rapid, primul derivat din gamă va lua naştere din simbioza unui break cu un hatchback.

Inspiraţi probabil de exemplul colegului de concern, Audi A3 Sportback, cehii vor să lanseze Skoda Rapid Spaceback, un break cu alură de hatchback ce ar urma să reprezinte arma Skoda în segmentul compact. Gama de motorizări va fi similară cu ceea ce găsim în prezent pe Rapid. Ne referim la aceleaşi unităţi TSI şi TDI, de provenienţă Volkswagen.

Urmareste Automarket
Debutul mondial al noului Rapid Spaceback ar putea avea loc chiar în primăvara anului viitor, în luna martie mai exact, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.
Oficialii români ai mărcii dau asigurări că vom vedea noul Rapid Spaceback în ţara noastră cel mai târziu în luna iunie.

Comentarii (10)

  • va canibaliza octavia
    1 9
  • Fac paiu ca il vor scoate cu vreo 2000 de euro mai ieftin ca sa dreaga busuicul ,pt. ca actualul e nesimtit de scump fata de cum trosneste plasticul din interior. Am fost la reprezentanta din Ploiesti ieri si era un Rapid TDI,cred ca full, la 20600 de euro. Mai era langa el un Superb la 27000.Voi ca v-ati lua? A, era sa uit;tot acolo o Octavia 2 facelift TDI superdotata,la 17300. Si iarasi zic; cum dracu sa vinzi Rapidul cand iti dai singur in co...jones?
    13 5
  • @eu Ma tem ca Octavia il va canibaliza pe Rapid, asta daca la urmatoarea generatie nu urca preturile ca sa-l lase si pe Rapid sa respire. Oricum, ciudate miscari in gama Skoda, imi lasa impresia ca vor renunta la Superb.
    5 2
  • Diferenta foarte mare dintre Rapid si Octavia este din cauza discountului ff mare de la Octavia... peste 4000 de euro; asta pentru ca Octavia III este pe "duca", tocmai ce sta sa se lanseze Noua Octavia (in primavara). Situatia asta temporara se va regla la anu'. Atunci Rapid va avea locul lui in gama fara sa mai canibalizeze modelul superior.
    Legat de commentul de mai sus, ma sperie pretul de peste 20000 pentru varianta full... e prea sus! Deja te gandesti la altceva.
    Imi vine in minte o masina care este net superioara la capitolul putere: Chevrolet Cruze 2.0 Diesel cu 163 CP si 6 trepte. La varianta medie cu suficiente dotari, pretul e 17475 euro. Calitativ cred ca sunt la fel.
    3 1
  • costi@
    a aparut deja de vanzare pe site-urile de masini sh
    0 0
  • De acord Aries, cred ca modelele Skoda se calca inca pe talpici pana apare noul model de Octavia ,la vreo 15000 ,,cheala'' si apoi vor avea toate modelele relativ noi. Tot atunci am fost la Peugeot si am vazut 301. Este o masina care daca aparea acum 6 ani, macar,se lua de par cu variantele mai dotate ale Loganului si mai aveam o optiune la cumparare. Acum e in coasta noului Logan, este finisat frumos si daca ar pisca un discount macar de 1000 de euro, sigur si-ar gasi clienti. Personal cred ca Rapidul va fi preferat datorita reclamei facute de firma mama si deja vad ca previziunea mea s-a adeverit ; desi era anuntat cu pretul de 13500(parca) la lansare, pe pagina Skoda incepe cu 11900, ceea ce ...mai vine de acasa.
    2 0
  • the hep
    intrebare: rapidul e construit penoua platforma MQB ? daca nu, stie careva pe ce platforma e facut? merci anticipat
    1 0
  • Platforma este cea de la Roomster. MQB este pentru Octavia.
    0 0
  • the hep
    thanks
    0 0
  • Florin
    Cand au anuntat Rapid era vorba sa fie masina ieftina, pentru pietele emergente si cele din Europa de Est. Era vorba sa concureze cu Logan etc. Ca si comparatie pretul unui Rapid Diesel Ambition costa 12300 Euro in India insa nu mi-am dat seama daca este cu TVA sau nu iar in Romania costa 17.851 Euro cu TVA. Din cate am vazut eu TVA in India ar fi de 13.5 % iar masina ar ajunge la 13.960 Euro, deci cu 3800 euro mai ieftin ca in Romania. Daca as vrea sa cumpar aceasta masina as sta si m-as intreba pe ce dau 3800 euro in plus ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru