Sorana Cîrstea, Horia Tecău şi Adelin Petrişor sunt ambasadori BMW în România

de Mircea Meșter
Miercuri, 16.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW se asociază din această vară cu trei personalităţi importante din sport şi jurnalism. Acestea vor conduce modele ale mărcii şi vor promova valorile brandului bavarez.

BMW i-a cooptat pe jucătorii de tenis Sorana Cîrstea şi Horia Tecău şi pe jurnalistul Adelin Petrişor în echipa de personalităţi care vor conduce modele ale mărcii în următorii ani, reprezentând astfel brandul bavarez şi valorile acestuia. Pentru a marca această colaborare, BMW a organizat în această săptămână un eveniment în care cele trei personalităţi au avut ocazia de a-şi cunoaşte mai bine maşinile şi de a le pune la încercări extreme sub supravegherea lui Claudiu David, pilot de raliuri şi singurul instructor non-german acreditat BMW Driving Experience.

Organizat pe pista fostului aeroport militar din Siliştea Gumeşti, pe care Claudiu David şi echipa sa de instructori îl vor utiliza în următorii ani ca teren de încercare pentru diferite evenimente dedicate modelelor BMW, evenimentul i-a iniţiat pe cei trei în tainele condusului defensiv, cursul organizat de Claudiu David intenţionând să amestece conceptul de sportivitate al modelelor BMW cu ideea de control pe care o implică pilotajul.

"Atunci când vorbesc despre condusul sportiv, mulţi se referă numai la viteză. Greşesc. Sportivitatea în lumea automobilului înseamnă în primul rând control şi siguranţă. Atunci când conduc corect, pot fi şi rapid. Şi nu trebuie să depăşesc limita de viteză", a spus Claudiu David.

Sportivii Sorana Cîrstea şi Horia Tecău au ales să conducă două dintre cele mai sportive modele recente ale mărcii, Seria 4 Coupe, respectiv Seria 2 Coupe, iar lui Adelin Petrişor i-a revenit un Seria 3 achipat cu pachetul de design Luxury Line. Cele trei maşini au sub capotă aceeaşi motorizare, dieselul de 2.0 litri şi 184 CP "ascuns" sub denumirea 20d. 

Cursurile de conducere defensivă ale echipei lui Claudiu David s-au încheiat cu o demonstraţie de pilotaj sportiv în care Sorana, Horia şi Adelin au fost pasageri într-un M235i Coupe, unul dintre cele mai sportive modele compacte produse de BMW. Încălţat cu anvelope Dunlop Sport Maxx RT XL MFS cu dimensiunea 225/40 ZR18, modelul german a demonstrat că poate fi în acelaşi timp o maşină potrivită pentru rularea zilnică şi una care face faţă cerinţelor înalte ale unui pilot de raliuri.

Sorana Cîrstea, 24 de ani, este una dintre cele mai cunoscute jucătoare de tenis din lume.
Horia Tecău, 29 de ani, este un specialist al jocului de dublu şi are în palmares 20 de turnee ATP câştigate.
Adelin Petrişor este unul dintre cei mai respectaţi jurnalişti români.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru