Spyker B6 Venator va fi produs în serie şi va sosi în primăvara lui 2014

de Bogdan Mirică
Marti, 02.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cei de la Spyker au fost copleşiţi de valul de reacţii pozitive smulse de conceptul B6 Venator în cadrul Salonului de la Geneva. Motiv pentru care au decis să producă în serie supercarul.

”Vă pot spune că designul versiunii de serie va fi foarte apropiat de cel al conceptului pe care l-aţi văzut la salonul elveţian.”

Victor Muller
Preşedinte executiv Spyker
Impulsionaţi de succesul repurtat de conceptul B6 Venator în cadrul Salonului Auto de la Geneva, cei de la Spyker au decis să producă în serie supercarul.

Anunţul a fost făcut chiar de Victor Muller, preşedintele Spyker, care a declarat. ”Reacţiile primite la Geneva au depăşit aşteptările noastre, deci nu mai există nici un dubiu că vom produce în serie noul B6 Venator. Este prea devreme să confirm specificaţiile modelului de serie, însă, cu toate acestea, vă pot spune că designul versiunii de serie va fi foarte apropiat de cel al conceptului pe care l-aţi văzut la salonul elveţian.”

Noul B6 Venator a fost botezat după un avion de vânătoare produs de Spyker la început de secol 20. Acesta, la rândul său, îşi trăgea originea numelui de la cuvântul latinesc ”venator”, tradus în limba română ”vânător”.

Modelul s-a individualizat printr-un look frontal agresiv, o grilă a radiatorului supradimensionată, blocuri optice ascuţite şi câteva elemente ce aduc aminte de industria aeronautică.

De la exterior nu au lipsit luminile LED, în vreme ce de la interior nu au lipsit aluminiul, pielea fină şi lemnul nobil. Şi aici se simte influenţa moştenirii aviatice Spyker, instrumentele de bord amintind de vechile avioane olandeze.

Deşi Muller nu a oferit detalii despre versiunea de serie, trebuie să ştim că B6 Venator Concept a fost creat pe un şasiu din aluminiu şi a beneficiat de o caroserie din fibră de carbon. Ansamblul a fost pus în mişcare de un motor V6 de aproximativ 375 de cai putere. Aşadar, o mulţime de ingrediente tehnologice extrem de actuale, care se vor regăsi cu siguranţă şi pe versiunea de serie.

Noul Spyker B6 Venator va fi disponibil pe pieţele din Asia, Europa, Orientul Mijlociu şi India începând cu primăvara lui 2014. Pe piaţa din Statele Unite el va ajunge însă în toamna lui 2014.

via Spyker

Comentarii (4)

  • inexorabil
    Un Porsche mai stilat, "in valuri", cu grila de Maserati ingenios prelucrata si motor Audi 3.0 V6 supercharged sub capota. "Originalitate" marca Spyker. Venator = vanator, pe romaneste. Adica Muller este un VAGnator.
    4 5
  • Unde oare am mai vazut acest interior?
    3 3
  • Mircea
    cu doar 375 CP e denumit supercar ?
    4 1
  • Alex Radoi
    @vlad:

    La Pagani, desigur. ;) E un fel de Pagani pentru milionari. ( Originalul, respectiv Huayra, ramane exclusiv pentru miliardari.)
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru