Studiu: maşinile femeilor sunt mai noi şi mai bine întreţinute decât ale bărbaţilor

de Sebastian Toma
Vineri, 07.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiul al Daedalus Millward Brown a relevat faptul că doamnele şi domnişoarele sunt mai atente cu autovehiculele pe care le conduc, acestea fiind mai bine întreţinute şi chiar mai noi decât cele ale bărbaţilor cu venituri apropiate.

Esential 13 mii de kilometri pe an conduce o şoferită din România, în medie, potrivit realizatorilor studiului.
Un studiu realizat în România de Daedalus Millward Brown împreună cu Vezicatface.ro a relevat faptul că şoferiţele din ţara noastră îşi îngrijesc maşinile cu mai multă atenţi decât omologii lor de sex masculin. Mai mult decât atât, deşi venitul şoferiţelor respective este, în medie, cu aproximativ 300 de lei mai mic decât al bărbaţilor cu care au fost comparate, acestea au dovedit că nu fac niciun compromis când vine vorba de îngrijirea maşinii. Majoritatea femeilor intervievate au declarat că preferă să meargă la service-urile autorizate, indiferent daca este vorba despre o revizie sau de o reparaţie. În plus, maşinile conduse de femei sunt, în medie, cu şase luni mai noi decât cele conduse de bărbaţi, spun realizatorii studiului.

79% dintre reviziile maşinilor conduse de femei sunt realizate în service-uri autorizate.
Pentru reparaţii, procentul este de 62%.

Singurul capitol la care doamnele intervievate de realizatorii studiului nu au depăşit omologii lor este rulajul, şoferiţele parcurgând, în medie, cu 2.300 kilometri pe an mai puţin, totalizând aproape 13.000 kilometri anual. Doar două din zece femei conduc peste 15.000 de kilometri pe an în România. Doamnele şi domnişoarele au un raport preponderent urban, atunci când vine vorba de destinaţiile pe care le abordează.

Rulajul mai mic şi preponderenţa drumurilor urbane explică şi legătura dintre comportament şi tipul de carburant preferat, revăzut şi în statisticile realizate de cei care au făcut acest studiu.

73% dintre femeile intervievate preferă maşinile alimentate cu benzină. În ceea ce priveşte culoare, în ordinea preferinţelor, avem roşu,bleumarin/albastru şi argintiu, cu toate că negrul este în locul albastrului pe lista dorinţelor.

Urmareste Automarket
Studiul a fost realizat prin intermediul interviurilor online, pe un eşantion de 7.004 şoferi din mediul urban. Eroarea de eşantionare a fost de +/- două procente, iar datele au fost culese în februarie 2014.
Vârsta şoferilor intervievaţi a fost cuprinsă între 18 şi 65 de ani, dar realizatorii studiului nu au precizat împărţirea pe sexe a respondenţilor.

Via DaedalusMB

Comentarii (18)

  • Mai putin ambreiajul care se apasa la fiecare frana, indiferent de intensitatea ei! ( :))
    25 4
  • Hai sa mori tu ! Ce inseamna asta? Mai des duse la spalatorie? Km mai putini? VAX !
    Condusul cu tocuri cui, schimbarile de trepte fara ambreiajul apasat la maxim, luarea gropilor in plin, nu intre roti, franarea excesiva si brutala, lasarea baiatului la pompa sa-ti puna combustibil si sa n-ai habar ca picaturile scurse pe caroserie iti "ard" vopseaua, zgarierea caroseriei cu diverse inele, specifica MAJORITATII femeilor nu fac ca masinile lor sa fie "mai intretinute" decat ale barbatilor. Ba din contra, eu as fi mai circumspect daca as cumpara o masina de la femeie, mai ales ca sunt predispuse la tamponari usoare mai des decat barbatii. Iar chitul, e chit, punctul de sudura e punct de sudura.
    Nu ma intelegeti gresit, nu sunt misogin, imi place doar sa spun lucrurilor pe nume.
    32 13
  • PS: sa nu mai vorbim de "performanta" de a infunda un normal aspirat prin rularea cu motorul mult subturat...
    19 9
  • Titlul= nu inseamna ca au ele un rol in acest fapt: sunt mai noi pt. ca habar nu au ce sa faca daca se strica/defecteaza, cele mai noi fiind ,in principiu ,mai bune.Mai ingijite....hm... cu fluturasi pe aripi?Cunosc n spete in care tovarasele nu se duc la Peco pt. ca se panicheaza, neavand habar cum sa procedeze, parandu-le foooaaaarte complicat procesul de alimentare/achitare...
    2 1
  • La cum pui problema cred ca esti cam misogin. :)) Desi trebuie sa recunosc ca un sambure de adevar este in ceea ce spui tu. Cu toate astea stiu si femei care ar face de ras multi soferi care se cred asi in ale condusului. Defapt majoritatea soferilor cred despre majoritatea soferilor ca sunt prosti. Diferenta este ca, comparativ cu numarul barbatilor sunt (mult) mai putine astfel de soferite. :)
    12 10
  • @@vasi:mai sa fie ...eu marile probleme in trafic inclusiv accidente le-am avut cu soferitele...a,ca exista cite o exceptie de la regula 1 la 1045 de cazuri ....asa sint si barbatii:cum ar fi pilotii de f1,f3000,worlchomppionship etc etc...s-o lasam balta....au iesit mai putin perdanti sotii care au avut insppiratia de a le cumpara sotiilor cutie automata ..
    11 6
  • Ghinionul tau. Eu cele mai multe belele le-am avut cu soferi care culmea, dupa ce ca ei au gresit mai erau si tare in gura.
    Iar daca tu crezi ca o soferita stie sa conduca din 1045 cred ca esantionul tau s-a rezumat la blonde, care tocmai si-au luat permisul si au primit o masina nemteasca premium si puternica drept cadou de la "iubi".
    E o diferenta.
    Citeam zilele trecute pe un site cum ca toi soferii spun ca ei conduc cel mai bine si ca restul sunt niste idioti care trebuie sa-si puna permisul in rama si sa stea acasa. Oare de ce nu ma mir de reactia ta si a lui Vasi care s-ar parea ca sunteti una si aceiasi persona?
    8 6
  • Aloooo, unde este comentariul meu de ieeeeri?
    3 1
  • ce gluma buna :))
    1 0
  • George
    Eu nu cred ca astfel de teste sunt relevante in Romania. In primul rand datorita lipsei de cultura automobilistica de la noi. Majoritatea romanilor au posedat masina personala doar in ultimii 20 de ani. Foarte multi chiar dupa 2001-2004. Iar 99% din cei care au avut masina inainte de '90, au condus clasica Dacie, care stim cu totii cum era intretinuta si exploatata.
    Pe de alta parte insa, in ultimul timp, am observat in toata lumea occidentala un fenomen cel putin ciudat: aparitia a extrem de multe asa-numite studii de piata in care arata ca doamnele sunt mai bune soferite decat domnii, ca isi intretin mai bine masinile, ca parcheaza mai bine etc. Raportat la situatia de la mine din familie pot sa va spun urmatoarele: masina de familie e pe numele sotiei datorita conditiilor mai bune de leasing, asigurare, impozitare etc., dar sotia mea nu a calcat prin vreun service decat atunci cam am adus-o special pt. a semna vreun document legat de revizii sau reparatii.
    5 0
  • ewrtewrg
    nu, nu sint vasi si observ ca ati inceput sa aveti mania cu teoria conspiratiei...sint vechi pe site,dar de cind aa au hotarit sa stearga comentariile am hotarit ca nu mai merita osteneala sa ma semnez cu numele..nu ca ar conta ca-mi zic gica sau ogica
    1 0
  • Ptr. noname
    Daca vei cauta definitia cuvantului misogin in dictionar si vei lasa la o parte interpretarile superficiale, vei vedea ca esti departe de adevar.
    In primul rand, m-am referit strict la capitolul soferie si am spus ca majoritatea (am subliniat chiar cu majuscule in anticiparea unor anumite elemente), nu toate femeile au o problema la volan.
    Comparatiile intre extreme, barbati prosti-femei bune, ma lasa rece. Esenta ramane.
    5 1
  • AndreiRN
    Pai e si normal.
    Apartamentele femeilor sunt mai ingrijite.
    Hainele femeilor sa nu mai vb ca sunt mai ingrijite.
    E doar natural ca si masinole lor sa le reprezinte.
    1 1
  • vasi, lasa dex-ul...
    tu folosesti expresii tiganesti si nu ar fi o prolema daca nu ai avea mai multe "plusuri".
    Referitor la subiec, cred ca se aplica si principiul : cu cat esti mai bun mecanic, cu atat iti e masina mai defecta...:)
    3 0
  • normal ca sunt mai noi si mai bine inrijite..........ia sa facem un experiment sa trimetem o femeie frumoasa la spalatorie cu masina si sa trimetem si un barbat cu alta masina dar la fel de mizerabile sa vedem pe a lu cine o sa o curete baietii mai bine....................va zic eu ca pe a domnisoarei...........si o sa-i puna si un bradut sa miroase frumos.
    Pe de alta parte sotiei mele prefer sa-i dau pe mana o masina cat mai sigura si mai nouo pentru ca nu-mi permit sa plece la drum cu copii si sa ramana in pana din cauza vreunei defectiun..........eu ca barbat poate mai gasesc vreun remediu dar ea ce sa-i faca ? fac pariu ca 50 % dintre femei nu stiu sa scoata roata de rezerva de la locul ei in caz de pana.
    Femeile nu au un reflex asa bun ca si barbatii la evitarea unui accident si eu sunt de parere ca aici trebuie conpensat cu o masina cat mai nouo cu sisteme de siguranta cat mai moderne.
    Eu zic ca femeile au masini mai bune pentru ca sunt mai protejate de noi barbatii.......DATORITA BARBATILOR...........!! adica nouo.....mai pe scurt. asa.
    2 1
  • VASI SI LUCCI

    EU AM 28 DE ANI,CONDUC UN FORD FOCUS TURNIER 1.6 TDCI
    AM PERMIS DOAR DE 5 LUNI SI JUMATATE.PRIETENUL MEU IL ARE DE 6 ANI SI TOTUSI,"SPORTIVUL CASEI" SUNT EU NU EL,VERIFICAREA ULEIULUI O FAC EU...EL NICI MACAR NU STIE CE ESTE AIA JOJA...AM SCHIMBAT RECENT FILTRUL DE POLEN....CEI DE LA SERVIS NESTIIND CUM SA-L SCHIMBE,EU VERIFIC NIVELUL ANTIGELULUI,LICHIDUL DE PARBRIZ,EU SCHIMB STERGATOARELE.....APROPO....AM UITAT SATI ZIC...AM FACUT KARTING TIMP DE 10 ANI.AM DEMONTAT SI MONTAT MOTOARE DE DACII DE MOBRA DE HOINARE SI UN KAWASACKY VULCAN...CURATATE IMBUNATATITE SI APOI FUCTIONAU CA UNSE....ASA CA NU MAI SPUNETI VOI CA NOI FEMEILE NU SUNTEM IN STARE SA AVEM GRIJA DE O MASINA....AM SI O A DOUA MASINA...UN MITSUBISHI ECLIPSE SAU DACA VREI SA II SPUI UN EAGLE TALON CARE ACUM ESTE UNTR-UN CENTRU TUNNING,,,,ASA CA CIOCU MIC SI JOC DE GLEZNE
    0 0
  • zero barat
    @MADDY
    Felicitari.Esti de apreciat .Nu ca daca nu ai avea habar de masina nu ai de ce sa nu fi apreciata.Cu toate astea esti o exceptie.
    Si daca-mi permiti o gluma: am mai vazut noi femeia cu barba castigand Eurovisionul......:)
    Km multi, ieftini si fara probleme!!
    0 0
  • Mad Dog
    @Maddy: daca te concentrezi putin o sa observi si o tasta "Caps Lock". Apas-o si pe aia la urmatorul schimb de ulei!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru