Subvențiile primite de Volkswagen pentru motorul mincinos i-au costat pe cetățenii americani 51 de milioane de dolari

de Bogdan Mirică
Miercuri, 23.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiu efectuat de o publicație americană arată că Guvernul SUA a oferit subvenții de 51 de milioane de dolari pentru achiziția unui Volkswagen echipat cu dieselul problemă.

CRIZA VW: Tot ce trebuie să știi despre cazul Dieselgate

După ce Volkswagen a recunoscut că sistemul său de fraudare a testelor de emisii a fost instalat pe 11 milioane de mașini echipate cu motorul 2.0 TDI de 150 de cai putere, apar noi scenarii privind sancțiunile pe care conglomeratul le poate suporta în viitorul apropiat.

Într-un comunicat oficial, Volkswagen anunța că a instituit o rezervă de 6.7 miliarde de euro pentru revizuirea problemei, însă această sumă ar putea fi infimă pe lângă sancțiunile anticipate deja de presa internațională.

Mai nou, o analiză publicată de Los Angeles Times susține că, indirect, Volkswagen a scos din buzunarul americanilor plătitori de taxe o sumă impresionantă, de 51 de milioane de dolari. Calculul este destul de simplu.

Esential 2009 este anul în care s-au acordat subvențiile.
1300 de dolari este valoarea subvenției acordată de americani pentru modelele Jetta și Jetta Sportwagen.
39.500 de mașini VW eligibile pentru subvenție s-au vândut în anul 2009.

În anul 2009, modelele Jetta și Jetta Sportwagen, echipate cu motorul diesel incriminat se calificau pentru un bonus eco oferit de Statele Unite.

Bonusul era în valoare de 1300 de dolari și a fost oferit doar în anul 2009. An în care Volkswagen a vândut 39.500 de unități Jetta și Jetta Sportwagen. Prin urmare, toți cei 39.500 de clienți au putut beneficia de o reducere de 1300 de dolari, suportată de statul american. Un calcul simplu ne aduce la 51.350.000 de dolari oferiți ca subvenție.

Luke Tonachel, directorul proiectelor ecologice în cadrul Consiliului Național pentru Apărarea Resurselor Naturale din SUA, a declarat că fapta celor de la Volkswagen a dus la consecințe regretabile pentru plătitorii de taxe americani. ”Guvernul a fost eficient atunci când a venit vorba de a ajuta tehnologiile eco, însă acest caz este o dovadă clară că banii au fost cheltuiți inutil, pentru o soluție care nu ajuta la obținerea unui mediu mai curat”.

Același Tonachel susține că autoritățile din SUA trebuie să ia în calcul și cele 51 de milioane de dolari, atunci când vor stabili penalizările pentru Volkswagen. 

via latimes

Comentarii (4)

  • Vedeti ca sub poza ati scris subcentii in loc de subventii.
    2 1
  • 51 de milioane... sa-i plateasca bosorogul de Winterkorn... si pe urma sa-l dea afara, nu inainte...
    2 0
  • 51 de milioane... sa-i plateasca bosorogul de Winterkorn... si pe urma sa-l dea afara, nu inainte...
    0 0
  • AndreiRN
    De aceea amenda va fi de $510 millioane.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru